Midtfyns Gleipner Black IPA

Eivin

 
Noen fler som har prøvd ut <oppskriften> ? (den sterke varianten)  I smaken er den jo veldig lik Nøgne Ø #100 Men den er litt mer sødme i ??  :skitbra:
 

Vedlegg

  • 11082013448.jpg
    11082013448.jpg
    577 KB · Sett: 821

Eivin

 
Andersrene skrev:
Vet ikke hva det er, men... 14%, appelsin, kløver, kanel mm.. skikkelig gløgg


Sent from my HTC One S using Tapatalk 2

senojo vilniaus Hvor fikk du tak i den ?  :)
 

Per_Inge

Norbrygg-medlem
jikvig skrev:
"Det er sikket 300 gram sukker ved 10 min før burnout. Hilsen Claus!"

So there you have it :-D

Kan du forklare hva du mener? 300 gram Sukker rett i vørteren 10 min før kokeslutt?
 

FrodeSy

Norbrygg-medlem
Per_Inge skrev:
jikvig skrev:
"Det er sikket 300 gram sukker ved 10 min før burnout. Hilsen Claus!"

So there you have it :-D

Kan du forklare hva du mener? 300 gram Sukker rett i vørteren 10 min før kokeslutt?

Ja, du tilset 300 gram vanleg sukker i kokekaret når det er att 10 minutt med koking, dvs samstundes med at du tilset Irish Mossen (om du brukar det klarningsmiddelet)
 

jikvig

Dommer
FrodeSy skrev:
Per_Inge skrev:
jikvig skrev:
"Det er sikket 300 gram sukker ved 10 min før burnout. Hilsen Claus!"

So there you have it :-D

Kan du forklare hva du mener? 300 gram Sukker rett i vørteren 10 min før kokeslutt?

Ja, du tilset 300 gram vanleg sukker i kokekaret når det er att 10 minutt med koking, dvs samstundes med at du tilset Irish Mossen (om du brukar det klarningsmiddelet)

Stemmer det som FrodeSy sier, 10 minutter før avsluttningen av kokingen.
 

Eivin

 
Skjønner, men hva er det man oppnår ved å tilsette sukker så pass sein i prosessen  :attevar: (det er jo ikke vanlig) 
 

Gahr

Norbrygg-medlem
Eivin skrev:
Skjønner, men hva er det man oppnår ved å tilsette sukker så pass sein i prosessen :attevar: (det er jo ikke vanlig)

Jo, det er ganske vanlig. Ved å tilsette sukkeret sent holder man en lavere SG i vørteren under mesteparten av kokingen. Dette gir (i alle fall i teorien) bedre utbytte av humlen.
 

laha

 
Brygget denne i går med OG 1085. Noen som har flaskekarbonert denne? Har hatt dårlige erfaringer tidligere med flaskekarbonering av så sterke øl, utslitt gjær. Greier WLP001 jobben i flaskene?
 

Per_Inge

Norbrygg-medlem
Kan man bruke Nøgne Ø #100 Mesketider?
Nøgne Ø #100 Mesketider:  63 °C, 60 min., 71 °C 15 minutter.
 

Per_Inge

Norbrygg-medlem
Nøgne Ø #100 Mesketider funket som en drøm.
Skikkeløig godt øl som ble på over 9.1 % :)
Smaken ble topp 8)
Flaskekarboneringen gikk også greit men måtte ha et par uker ekstra på dette sterkølet, og det gjorde susen.
Men husk å drikke det temperert ellers forsvinner mye av de gode smakene. (11 Grader)
 
Jeg brygget denne i helga. OG havnet på 1.084, og nå står 21 liter til gjæring med WLP001.

Bør det holde med to ukers gjæringstid, eller kan det hende at det vil ta mer tid? Dere andre som har brygget Gleipner: Hvor lenge har dere latt brygget gjære?
 

Per_Inge

Norbrygg-medlem
Jeg lot den gjære i tot 16 dager.
Tørrhumlet etter syvende dag.
OG1085
FG1012
flasking 09.09.2013
ABV 9,6% + Flaskekarbonering.
Hadde godt med gjær og luft i vørteren etter http://www.mrmalty.com/calc/calc.html
Denne kuttet jeg ut: chinook ved mash hop 60 min.

Meget god smak som var helt opp mot originalen 8)
 

Vedlegg

  • Gjæring.jpg
    Gjæring.jpg
    1,5 MB · Sett: 582
Topp