Hei, jeg er helt fersk og trenger noen råd. Jeg fulgte veiledingen på pakken, bortsett fra at jeg erstattet sukker med spray malt.
Kjøpte dette produktet.
India Pale Ale (IPA) 23 l av Mangrove Jack's.
30 liters gjæringfat med sånn U gjærlås.
1. Rengjørt alt som er i kontakt med bryggen med sånn Star San. Skylte ikke med vann etter at jeg hadde rengjort, som anvist.
2. Setter plastposen med det flytende malteekstraktet i noe oppvarmet vann så det flyter litt bedre.
3. Koker opp 3 liter vann og heller dette i gjæringskaret deretter heller jeg i spray malt pulveret først, så det flytende maltekstraktet.
4. Røret det her sammen, her har jeg klart driti meg ut på noe, dette klumper seg noe voldsomt. Jeg burde vel kanskje ha rørt sammen spraymalt pulveret inn før jeg helte oppi det flytende maltekstraktet? Det sier seg selv at dette blir klumpete.
5. Rører .. rører og rører. Finner frem Star San igjen, blander opp og legger i bløt og vasker litt over en håndblender. Kjører denne håndblenderen litt nedi der, går til angrep på klumpene ... Får tatt livet av nesten alle sammen
6. Heller oppi kaldt vann til bryggen er 23Liter. Rører inn gjærposen med den store fine rørespaden jeg kjøpte. Rører og rører. Det lukter godt..
7. Smekker på lokket og setter på U-låsen, fyller den med vann halveis opp, setter på det røde lokket på toppen.
8. Bærer det ned i kjellern, har et rom med mellom 20-25 grader stabilt. Står ikke på rett på varmekabler, oppå en kommode. Her kan jeg enkelt styre temperaturen og har en temperaturmåler der også.
9. Venter på ploppinga ...
Jeg burde ha lest denne guiden først men det glemte jeg.
Spm til ekspertene:
1. Har jeg driti meg ut siden jeg ikke kokte den bryggen her? Prøver det evt. neste gang
2. Hvor mye sukker skal jeg ha i hver flaske f.eks. 0,33 eller 0,5 når gjæringa er ferdig? Fikk med 3 sånne små skjeer. Er det en til hver flaske størrelse? 0,33 / 0,5 / 0,75 ?
3. Instruksen forteller ikke noe om temperatur etter produktet er i flaske. "Warm place" er dette også da 20-25 grader i 2 uker, deretter "cold dark place", hvilken temp snakker vi om her? Ikke kjøleskap vel?
4. Noe mer jeg burde ha tenkt på her?
Kjøpte dette produktet.
India Pale Ale (IPA) 23 l av Mangrove Jack's.
30 liters gjæringfat med sånn U gjærlås.
1. Rengjørt alt som er i kontakt med bryggen med sånn Star San. Skylte ikke med vann etter at jeg hadde rengjort, som anvist.
2. Setter plastposen med det flytende malteekstraktet i noe oppvarmet vann så det flyter litt bedre.
3. Koker opp 3 liter vann og heller dette i gjæringskaret deretter heller jeg i spray malt pulveret først, så det flytende maltekstraktet.
4. Røret det her sammen, her har jeg klart driti meg ut på noe, dette klumper seg noe voldsomt. Jeg burde vel kanskje ha rørt sammen spraymalt pulveret inn før jeg helte oppi det flytende maltekstraktet? Det sier seg selv at dette blir klumpete.
5. Rører .. rører og rører. Finner frem Star San igjen, blander opp og legger i bløt og vasker litt over en håndblender. Kjører denne håndblenderen litt nedi der, går til angrep på klumpene ... Får tatt livet av nesten alle sammen
6. Heller oppi kaldt vann til bryggen er 23Liter. Rører inn gjærposen med den store fine rørespaden jeg kjøpte. Rører og rører. Det lukter godt..
7. Smekker på lokket og setter på U-låsen, fyller den med vann halveis opp, setter på det røde lokket på toppen.
8. Bærer det ned i kjellern, har et rom med mellom 20-25 grader stabilt. Står ikke på rett på varmekabler, oppå en kommode. Her kan jeg enkelt styre temperaturen og har en temperaturmåler der også.
9. Venter på ploppinga ...
Jeg burde ha lest denne guiden først men det glemte jeg.
Spm til ekspertene:
1. Har jeg driti meg ut siden jeg ikke kokte den bryggen her? Prøver det evt. neste gang
2. Hvor mye sukker skal jeg ha i hver flaske f.eks. 0,33 eller 0,5 når gjæringa er ferdig? Fikk med 3 sånne små skjeer. Er det en til hver flaske størrelse? 0,33 / 0,5 / 0,75 ?
3. Instruksen forteller ikke noe om temperatur etter produktet er i flaske. "Warm place" er dette også da 20-25 grader i 2 uker, deretter "cold dark place", hvilken temp snakker vi om her? Ikke kjøleskap vel?
4. Noe mer jeg burde ha tenkt på her?