Forvirret
Norbrygg-medlem
Kan godt hende at det er ferdig karbonert før den tid hvis romtemperaturen er litt høy.
Noen vil ha IPA så fersk som mulig, andre mener den har godt av en uke eller to på lav temperatur.
Tror ikke det er noen fasit på dette.
IPA har godt av å bli oppbevart i kjøleskap. Et maltdrevet øl gjerne med høy ABV klarer seg bedre om temperaturen er litt høyere.
Semikjøling er bedre enn ingen kjøling. Kjølerom er flott å ha men mange nok kjøleskap/ frysebokser gjør samme nytte. Hvor mye temperaturendringer vil påvirke smaken henger nok også sammen med øltype. Inbiller meg at en lett pils er lettere påvirkelig enn f eks en godt humlet brown ale.
Noen vil ha IPA så fersk som mulig, andre mener den har godt av en uke eller to på lav temperatur.
Tror ikke det er noen fasit på dette.
IPA har godt av å bli oppbevart i kjøleskap. Et maltdrevet øl gjerne med høy ABV klarer seg bedre om temperaturen er litt høyere.
Semikjøling er bedre enn ingen kjøling. Kjølerom er flott å ha men mange nok kjøleskap/ frysebokser gjør samme nytte. Hvor mye temperaturendringer vil påvirke smaken henger nok også sammen med øltype. Inbiller meg at en lett pils er lettere påvirkelig enn f eks en godt humlet brown ale.