Etter 25 batcher ale på samvittigheten satte jeg min første lager denne helgen. En Summit Pilsner basert på oppskrift fra Bryggselv, men med WPL830 German Lager.
Ble litt overrasket over at det ikke var den heftige primærgjæringen som jeg er vant med, men tenker at det kanskje er naturlig på grunn av den lave gjæringstemperaturen?
Når primærgjæringen er over tenker jeg å ta en diacetyl rest ved å øket temperaturen 1 grad per dag fra 10 °C tom 13 °C og holde det der et par dager. For å få øllet mest mulig klart tenkte jeg å kjøle det ned til ca 4 °C før jeg overfører det til korneliusfat for sekundærgjæring og lagring.
Hvor lenge bør jeg vente før jeg øker temperaturen for å gjennomføre diacetylresten?
Hvor lenge kan jeg vente før jeg overfører til sekundærkar (planlegger en langsom avkjøling til 4 °C)?
Ble litt overrasket over at det ikke var den heftige primærgjæringen som jeg er vant med, men tenker at det kanskje er naturlig på grunn av den lave gjæringstemperaturen?
Når primærgjæringen er over tenker jeg å ta en diacetyl rest ved å øket temperaturen 1 grad per dag fra 10 °C tom 13 °C og holde det der et par dager. For å få øllet mest mulig klart tenkte jeg å kjøle det ned til ca 4 °C før jeg overfører det til korneliusfat for sekundærgjæring og lagring.
Hvor lenge bør jeg vente før jeg øker temperaturen for å gjennomføre diacetylresten?
Hvor lenge kan jeg vente før jeg overfører til sekundærkar (planlegger en langsom avkjøling til 4 °C)?