Er det gjort blindtest på øl tappet med lavt co2-trykk gjennom stoutkran og med 100% nitrogen på høyt trykk? Hadde vært spennende å hørt noe om det mtp. skum, fylde og boblestørrelse.
Poenget med stoutkran med "restrictor" skive er vel at det skal vera høgt trykk gjennom den for å få effekta. Og at dette ikkje vil fungera om du har karbonert med høgt trykk - karboneringa må vera låg. Såvidt eg kan lesa kan du ha låg karbonering sjølv om du har fleire bar over ned nitrogen.
Artikkelen i BYO tyder jo på at du får tilsvarande effekt som av Nitrogen om du brukar CO2 og gjer eit lite triks:
a) aukar trykket på CO2 før du tappar
b) tappar i stoutkran med "restrictor"
c) reduserar trykket etter at du har tappa
Litt styr er det med det. Av mangel på stoutkran med slik "restrictor" skive får eg ikkje prøvd dette.