Kenneth N
Norbrygg-medlem
Hei
Jeg er helt ny i gamet, og satte mandag forige uke mitt første maltekstrakt-brygg (med Coopers wheat beer + druesukker). Jeg har i ettertid brukt mye tid til å lese på Norbrygg og andre sider. Jeg vet hvilke feil jeg har begått så langt, men får ta denne første batchen som en prøverunde!
Jeg har nå et lite spørsmål angående flaskingen. Jeg målte aldri OG, men nå etter 8 dager viser brygget mitt en SG på ca 1011. Men det er kun etter at jeg har latt all kullsyren gå ut av brygget. Når jeg måler rett i brygget eller med kullsyra fortsatt i, så viser den noe rundt 1020 (så vidt jeg husker). Jeg fikk beskjed av damen i Vinråstoffhuset at det skulle stå på ca 1007 når jeg skulle flaske ølet. Skal jeg la det få enda en dag eller to på seg?
Da jeg målte for 2 dager siden stod det på 1014, så det virker som om gjæringa er på vei til å dabbe skikkelig av... :jaha:
Noen tips/anbefalinger?
Jeg er helt ny i gamet, og satte mandag forige uke mitt første maltekstrakt-brygg (med Coopers wheat beer + druesukker). Jeg har i ettertid brukt mye tid til å lese på Norbrygg og andre sider. Jeg vet hvilke feil jeg har begått så langt, men får ta denne første batchen som en prøverunde!
Jeg har nå et lite spørsmål angående flaskingen. Jeg målte aldri OG, men nå etter 8 dager viser brygget mitt en SG på ca 1011. Men det er kun etter at jeg har latt all kullsyren gå ut av brygget. Når jeg måler rett i brygget eller med kullsyra fortsatt i, så viser den noe rundt 1020 (så vidt jeg husker). Jeg fikk beskjed av damen i Vinråstoffhuset at det skulle stå på ca 1007 når jeg skulle flaske ølet. Skal jeg la det få enda en dag eller to på seg?
Da jeg målte for 2 dager siden stod det på 1014, så det virker som om gjæringa er på vei til å dabbe skikkelig av... :jaha:
Noen tips/anbefalinger?