Eduard
Norbrygg-medlem
Lars skrev:OG - Orginal Gravity - Måles med Oechslevekt (hydrometer), og forteller hvor mye sukkerinnhold det er i vørteren før gjæring
FG - Final Gravity - Måles med Oechslevekt (hydrometer), og forteller hvor mye sukkerinnhold det er i vørteren etter gjæring
Bare en liten kommentar til dette. OG og FG forteller hva densiteten av væsken er. For OG, når væsken kun er vørter uten alkohol, så stemmer det ganske bra, men for FG så er det alkoholen som drar densiteten ned, da alkohol har lavere densitet enn vann. 0 oechslegrader (eller en SG på 1.000) er densiteten av vann ved en justert temperatur (ofte 20 gr.).
:idea: Skulle du bestemme deg for å melde deg inn i Norbrygg, så vil du etter kort tid få adgang til et underforum her, der det finnes en innføring i brygging (velkomstpakke) samt andre artikler som kan være interessante, ved siden av f eks boken Moderne Hjemmebrygging.