Hei alle entusiaster
Håper noen gode sjeler kan bistå meg litt her. Om det enten er råd eller betryggende ord
Satt mine første brygg. 2 Mangrove Jacks cider kitt pære/jordbær og bringebær/mango.
Følgte oppskrifter nøyaktig og etter 12timer på jæringsdunken boblet det iherdig i 2 døgn (ca 19-20 grader temp i rommet)
Etter 6dager stoppet gravity på 1010 på begge batchene og holdt seg slik i 3 dager.
Målte desverre ikke før gjæring.
Jeg flasket med karbonerings drops, og det har nå stått i 3 dager.
Jeg åpnet en flaske i dag fra hver batch, ettersom tålmodigheten tålte ikke presset og jeg måtte bare se hvordan vi lå ann i løypa
Pr nå smaker det mer svak vin enn cider. Og lukter enda fis/eddik. Den ene er litt bedre i smak og lukt enn den andre.
Men lurer på, vill dette gi seg nå når cideren er flasket? Eller er det for sent nå?
Eventuelt noen erfaring på hvor lenge det må gå før usmak/lukt er borte?
Jeg frykter litt at siden det nå er forseglet så stenger jeg inne lukta og smaken?
Setter stor pris på innspill
Håper noen gode sjeler kan bistå meg litt her. Om det enten er råd eller betryggende ord
Satt mine første brygg. 2 Mangrove Jacks cider kitt pære/jordbær og bringebær/mango.
Følgte oppskrifter nøyaktig og etter 12timer på jæringsdunken boblet det iherdig i 2 døgn (ca 19-20 grader temp i rommet)
Etter 6dager stoppet gravity på 1010 på begge batchene og holdt seg slik i 3 dager.
Målte desverre ikke før gjæring.
Jeg flasket med karbonerings drops, og det har nå stått i 3 dager.
Jeg åpnet en flaske i dag fra hver batch, ettersom tålmodigheten tålte ikke presset og jeg måtte bare se hvordan vi lå ann i løypa
Pr nå smaker det mer svak vin enn cider. Og lukter enda fis/eddik. Den ene er litt bedre i smak og lukt enn den andre.
Men lurer på, vill dette gi seg nå når cideren er flasket? Eller er det for sent nå?
Eventuelt noen erfaring på hvor lenge det må gå før usmak/lukt er borte?
Jeg frykter litt at siden det nå er forseglet så stenger jeg inne lukta og smaken?
Setter stor pris på innspill