Jeg har kikket på oppskriften på Victory and Chaos India Pale Ale i howtobrew.com, og tenkte å konvertere den til mine forhold. Det er endel ting jeg må ta hensyn til:
1-Imperial/metric-conversion
2-Humleesrstatning
3-Andre volum ved partial boil.
4-jeg ønsker å bruke DME og ikke flytende ekstrakt.
Den originale oppskriften, for partial boil på 3 gallons og totalt volum 5 gallons er som følger:
Malts
8 lbs. of Pale Malt Extract (syrup)
1/2 lb. of Crystal 120L Malt
BG for 3 Gallons 1.100
OG for 5 Gallons 1.062
Hops
2 oz of Galena (11%) at 60 minutes; 47 IBU
2 oz of East Kent Goldings (5%) at 15 min; 11 IBU
1 oz of East Kent Goldings (5%) at 5 min; 2 IBU
Yeast
Whitbread English Ale
Det første jeg gjør er å regne ut nye maltmål basert på 20 liter:
8lbs/5 gallons => 3.83 kg/20liter
½ lb/5 gal=> 239.65 g/20liter
I tillegg står det i howtobrew.com at flytende malt tilsvarer ca 80% av DME; 3.83kgLME/20liter=>3.064kgDME/20liter.
Humlemålene, i gram per 20 liter blir:
2oz/5 gal=> 59.913g/20 liter
1oz/5gal=> 29.957g/ 20 liter
Fra mine "langere" får jeg ikke tak i Galena, men Northern Brewer står nevnt som substitutt for Galena, og denne får jeg tak i. Jeg prøver da å regne ut hvor mye Northern Brewer (8.9%) jeg må tilsette for å få 47 IBU i 20 liter.
Ved kokevolum på 6.5 liter blir BG=20/6.5*1.062=1.191, med en conversion på 0.07 ved 90 min. For å nå en target IBU på 47 må tilsats av 8.9% humle være 150.89 gram.
For denne BG er conversion ved 15 min kun 0.032, sammenlignet med 0.073 for BG=1.100. Første tilsats av EKG bør derfor multipliseres med (0.073/0.032)=2.28,
dvs. 136.6 gram.
Likeledes, ved 5 min er conversion 0.013 istedenfor 0.029, og denne tilsatsen bør multipliseres opp med 2.2308=>66.83gram.
Når det gjelder gjær er jeg usikker, men London Ale og English Ale høres ut som om det er ca i samme gate, så jeg forsøker meg med denne. Fint om noen kan kommentere dette.
Modifisert oppskrift blir dermed:
Malt:
3 kg Light DME
240 g Crystal
Humle:
151 gram Northern Brewer, 90 min, 47 IBU
137 gram EKG, 15 min, 11 IBU
67 gram EKG, 5 min. 2 IBU
Totalt: 60 IBU.
Gjær: Wyeast London Ale
Target OG: 1.062
BG:1.191
Har jeg gjort noen brølere, eller vil dette kunne funke?
1-Imperial/metric-conversion
2-Humleesrstatning
3-Andre volum ved partial boil.
4-jeg ønsker å bruke DME og ikke flytende ekstrakt.
Den originale oppskriften, for partial boil på 3 gallons og totalt volum 5 gallons er som følger:
Malts
8 lbs. of Pale Malt Extract (syrup)
1/2 lb. of Crystal 120L Malt
BG for 3 Gallons 1.100
OG for 5 Gallons 1.062
Hops
2 oz of Galena (11%) at 60 minutes; 47 IBU
2 oz of East Kent Goldings (5%) at 15 min; 11 IBU
1 oz of East Kent Goldings (5%) at 5 min; 2 IBU
Yeast
Whitbread English Ale
Det første jeg gjør er å regne ut nye maltmål basert på 20 liter:
8lbs/5 gallons => 3.83 kg/20liter
½ lb/5 gal=> 239.65 g/20liter
I tillegg står det i howtobrew.com at flytende malt tilsvarer ca 80% av DME; 3.83kgLME/20liter=>3.064kgDME/20liter.
Humlemålene, i gram per 20 liter blir:
2oz/5 gal=> 59.913g/20 liter
1oz/5gal=> 29.957g/ 20 liter
Fra mine "langere" får jeg ikke tak i Galena, men Northern Brewer står nevnt som substitutt for Galena, og denne får jeg tak i. Jeg prøver da å regne ut hvor mye Northern Brewer (8.9%) jeg må tilsette for å få 47 IBU i 20 liter.
Ved kokevolum på 6.5 liter blir BG=20/6.5*1.062=1.191, med en conversion på 0.07 ved 90 min. For å nå en target IBU på 47 må tilsats av 8.9% humle være 150.89 gram.
For denne BG er conversion ved 15 min kun 0.032, sammenlignet med 0.073 for BG=1.100. Første tilsats av EKG bør derfor multipliseres med (0.073/0.032)=2.28,
dvs. 136.6 gram.
Likeledes, ved 5 min er conversion 0.013 istedenfor 0.029, og denne tilsatsen bør multipliseres opp med 2.2308=>66.83gram.
Når det gjelder gjær er jeg usikker, men London Ale og English Ale høres ut som om det er ca i samme gate, så jeg forsøker meg med denne. Fint om noen kan kommentere dette.
Modifisert oppskrift blir dermed:
Malt:
3 kg Light DME
240 g Crystal
Humle:
151 gram Northern Brewer, 90 min, 47 IBU
137 gram EKG, 15 min, 11 IBU
67 gram EKG, 5 min. 2 IBU
Totalt: 60 IBU.
Gjær: Wyeast London Ale
Target OG: 1.062
BG:1.191
Har jeg gjort noen brølere, eller vil dette kunne funke?