Tenkte å legge ut hva som blir mitt første bryggeprosjekt.
Jeg starter ganske enkelt med å modifisere et ølsett, vel vitende om at jeg egentlig bare burde kuttet ølsettet.
Er veldig glad i tysk hefe weissbier, og vil derfor lage noe lignende.
23 liter vørter.
Muntons Connoisseurs, Wheat Beer, 1,8 kg blir utgangspunktet.
Tilsetter så Muntons Maltekstrakt Hvete 1,5 kg, (istedet for sukker)
Humle; Hallertau Perle Pellets og Tettnanger Pellets
Gjær; Wyeast 3638 Bavarian Wheat ACTIVATOR xl 125 ml
Ingrediensene skal koke 90 min i en 10 liters kjele, og kjøles raskt ned til 20 grader.
De resterende 13 litrene skal kokes på forhånd, og kjøles ned til 20 grader, samt beskyttes mot infeksjon selvfølgelig.
Har lest meg opp på rengjøring av alt utstyr, gjærstarter, flasking med sukkerlake, og slikt.
Vørteren skal gjære i 18-20 grader, i opp til 2 uker, til gjæren har ryddet skikkelig opp.
Ølen skal flaskes på rengjorte erdinger flasker, 0,5 liter.
Flaskene skal stå 2 uker i romtemperatur, så stå kjølig i ytterligere 2 uker.
Er det noe viktig jeg åpenbart har oversett her?
Ser ingrediensene ok ut?
Eller er det noe annet jeg burde valgt, eller krydret med i tillegg?
Veldig takknemmelig for eventuelle kommentarer.
Jeg starter ganske enkelt med å modifisere et ølsett, vel vitende om at jeg egentlig bare burde kuttet ølsettet.
Er veldig glad i tysk hefe weissbier, og vil derfor lage noe lignende.
23 liter vørter.
Muntons Connoisseurs, Wheat Beer, 1,8 kg blir utgangspunktet.
Tilsetter så Muntons Maltekstrakt Hvete 1,5 kg, (istedet for sukker)
Humle; Hallertau Perle Pellets og Tettnanger Pellets
Gjær; Wyeast 3638 Bavarian Wheat ACTIVATOR xl 125 ml
Ingrediensene skal koke 90 min i en 10 liters kjele, og kjøles raskt ned til 20 grader.
De resterende 13 litrene skal kokes på forhånd, og kjøles ned til 20 grader, samt beskyttes mot infeksjon selvfølgelig.
Har lest meg opp på rengjøring av alt utstyr, gjærstarter, flasking med sukkerlake, og slikt.
Vørteren skal gjære i 18-20 grader, i opp til 2 uker, til gjæren har ryddet skikkelig opp.
Ølen skal flaskes på rengjorte erdinger flasker, 0,5 liter.
Flaskene skal stå 2 uker i romtemperatur, så stå kjølig i ytterligere 2 uker.
Er det noe viktig jeg åpenbart har oversett her?
Ser ingrediensene ok ut?
Eller er det noe annet jeg burde valgt, eller krydret med i tillegg?
Veldig takknemmelig for eventuelle kommentarer.