Joda, enkelt og greit, men tenkte mer i retning O2-reduksjon. Her er en video av resultatet
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kanskje, men når bryggerier bruker vakuum, er det vel ikke nødvendig å finne opp hjulet på nytt, og kreve bevis for dette. Her er dette forklart videre http://www.lowoxygenbrewing.com/uncategorized/low-oxygen-bottle-filling/Mangler en kontroll her..Hvilken måling får han uten bruk av vacuum..
Jeg har begge deler, og har lagt beergunen på hylla for godt. Den fungerer fint til engelske og midlere karbonerte øl. Men med en gang du kommer over på høyere karbonering blir det mye søl og frustrasjon. En mottrykksfyller kan du fint bruke til belgiske, hveteøl og annet som krever litt ekstra. Jeg har den som #Runeska nevner – og har brukt den ca. 50 batcher uten problem. Det finnes billigere løsninger der man må operere redskapen med begge hender – har ikke testet dem. Ulempen er at det tar tid – og det er mye som rigges. Men det gjelder også beergun.Jeg skal anskaffe enten mottrykksfyller eller beergun. Kan noen si litt om hvordan de ulike fungerer? Fordeler og ulemper, hva er enklest å bruke? Hva er enklest mtp vask og desinfisering? Hvilke er best i forhold til holdbarhet på ølet når du får det over på flaske?
Jeg har begge deler, og har lagt beergunen på hylla for godt. Den fungerer fint til engelske og midlere karbonerte øl. Men med en gang du kommer over på høyere karbonering blir det mye søl og frustrasjon. En mottrykksfyller kan du fint bruke til belgiske, hveteøl og annet som krever litt ekstra. Jeg har den som #Runeska nevner – og har brukt den ca. 50 batcher uten problem. Det finnes billigere løsninger der man må operere redskapen med begge hender – har ikke testet dem. Ulempen er at det tar tid – og det er mye som rigges. Men det gjelder også beergun.
Hva anbefaler du nå som du har hatt begge deler en stund?Har hatt BeerGun lenge og er svært fornøyd med den. Kjøpte nylig en mottrykksfyller også, for å kunne tappe for lengre lagring. Har dog ikke fått testet denne ennå.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Skumproblemene forsvinner, gjelder det også på høyt karbonerte øl?Jeg har plukket beergunen frem igjen. Det var bare en liten justering som skulle til for at den fungerer bra. Man må nemlig bytte slangen til 3/16 OD. Da forsvinner skumproblemene. Ellers har olbrygging.no og brewshop.no tatt inn den Kegland-regulatoren man kobler rett på øl ut. Da kan man like gjerne bruke originalslangen, tipper jeg. Til å fylle bokser er det ikke noe alternativ til beergun, medmindre man karbonerer naturlig.
Flow control Ball Lock Disconnect rustfritt stål - Ølbrygging AS