NM 04 ML2 - Münchner Dunkel - Lars Bjørnstad & Espen A. Haavardsholm

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: OHLs julebayer
Øltype: Münchener Dunkel
Antall poeng i konkurransen: 40,1 av 50
OG: 1.064
FG: 1.021
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: ca 25 IBU
Vørtermengde: 75 l
Sluttvolum:  75 l

Malt & sukker
15000 gram  68,0 %    Münchener, ekstra lys (petit)  ? EBC   
5000 gram  22,7 %    Pilsnermalt                    ? EBC
  500 gram  2,3 %    Aromatic malt                  ? EBC   
  500 gram  2,3 %    Belgian Special-B              ? EBC
1000 gram  4,5 %    Crystal 60L                    ? EBC   
  50 gram  0,2 %    Black malt                    ? EBC

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
? min    68-69 ºC

Humle
70 gram    Nordbrauer 10,2 % alfa    koketid 60 min
60 gram    Hallertau  4,7 % alfa    koketid  5 min

Krydder og andre tilsetninger

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  Blanding av Wyeast Munich Lager og Czech Pils

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    ? dager ved 8-10 ºC

Øvrig informasjon
Filtrert: ?
CO2: ?
Bryggedato: ?
Tappedato:  ?

Kommentar: Måtte "jukse litt" for å få den mørk nok: hadde oppi 175 g black malt i mesken under skylling og 150+150 g steepet i kjele under oppkoking. Den lyse munchenermalten gir nesten ikke mer farge enn pilsnermalt![/size][/tt]
 
Tilbake
Topp