[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Spagherøli
Øltype: Annen: Undergjæret hveteøl
Antall poeng i konkurransen: 35 av 50
OG: 1.048
FG: ?
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: ? IBU
Vørtermengde: 27 l
Sluttvolum: 24 l
Malt & sukker
3000 gram 60 % Pilsmalt 3 EBC
2000 gram 40 % Spaghetti, billigversjon ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
90 min 65 ºC
Humle
20 gram Hallertau Perle 3 % alfa pellets koketid 60 min
Krydder og andre tilsetninger
5 gram Pomerransskal, finmalt koketid 15 min
18 gram Koriander, knust koketid 15 min
3 gram Irish Moss koketid 15 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Hoegaarden bunnfall: Undergjæret! Slurry bitteliten starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 15 dager ved 9 ºC
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 9 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 13.12.2004
Tappedato: 28.12.2004
Kommentar: Mesking gikk tregt p.g.a. spaghettien som aldri ville løses opp. Måtte meske to ganger for å få Iod-negative. Spaghetti ble kokt 20 min på forhånd (og brente seg fast i bunnen).[/size][/tt]
Navn på brygget: Spagherøli
Øltype: Annen: Undergjæret hveteøl
Antall poeng i konkurransen: 35 av 50
OG: 1.048
FG: ?
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: ? IBU
Vørtermengde: 27 l
Sluttvolum: 24 l
Malt & sukker
3000 gram 60 % Pilsmalt 3 EBC
2000 gram 40 % Spaghetti, billigversjon ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
90 min 65 ºC
Humle
20 gram Hallertau Perle 3 % alfa pellets koketid 60 min
Krydder og andre tilsetninger
5 gram Pomerransskal, finmalt koketid 15 min
18 gram Koriander, knust koketid 15 min
3 gram Irish Moss koketid 15 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Hoegaarden bunnfall: Undergjæret! Slurry bitteliten starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 15 dager ved 9 ºC
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 9 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 13.12.2004
Tappedato: 28.12.2004
Kommentar: Mesking gikk tregt p.g.a. spaghettien som aldri ville løses opp. Måtte meske to ganger for å få Iod-negative. Spaghetti ble kokt 20 min på forhånd (og brente seg fast i bunnen).[/size][/tt]