NM 05 LL3 - Undergjæret Hveteøl - Eduard Möllenkamp & Birgitta Skavoll

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Spagherøli
Øltype: Annen: Undergjæret hveteøl
Antall poeng i konkurransen: 35 av 50
OG: 1.048
FG: ?
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: ? IBU
Vørtermengde: 27 l
Sluttvolum:   24 l

Malt & sukker
3000 gram  60 %     Pilsmalt                  3 EBC     
2000 gram  40 %     Spaghetti, billigversjon  ? EBC

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
90 min  65 ºC

Humle
20 gram   Hallertau Perle        3 % alfa  pellets   koketid 60 min

Krydder og andre tilsetninger
5 gram    Pomerransskal, finmalt          koketid 15 min
18 gram    Koriander, knust                koketid 15 min
3 gram    Irish Moss                      koketid 15 min

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:   Hoegaarden bunnfall: Undergjæret! Slurry bitteliten starter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    15 dager ved 9 ºC
Modning/sekundærgjæring  14 dager ved 9 ºC

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 13.12.2004
Tappedato:  28.12.2004

Kommentar: Mesking gikk tregt p.g.a. spaghettien som aldri ville løses opp. Måtte meske to ganger for å få Iod-negative. Spaghetti ble kokt 20 min på forhånd (og brente seg fast i bunnen).[/size][/tt]
 
Tilbake
Topp