NM 05 SS3 - Barleywine - Espen Lothe

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Tykjen
Øltype: A. Barleywine
Antall poeng i konkurransen: 40 av 50
OG: 1.104
FG: 1.030
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 92 IBU
Vørtermengde: 24 l
Sluttvolum:  24 l

Malt & sukker
18500 gram  92,5 %  pale ale malt  ? EBC   
1500 gram  7,5 %  krystallmalt  ? EBC

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
90 min    66 ºC

Humle
94 gram  Nordbrauer  10,0 % alfa  pellets  koketid 90 min
40 gram  EKG          4,9 % alfa  pellets  koketid 15 min
40 gram  EKG          4,9 % alfa  pellets  koketid  2 min + 10 min trekk

Krydder og andre tilsetninger

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  Wyeast 1028 London Ale Slurry 0,7 liter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    25 dager ved 20 ºC
Modning/sekundærgjæring  25 dager ved 20 ºC
Lagring                  730 dager ved 10-15 ºC

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 08.02.2003
Tappedato:  27.03.2003

Kommentar:[/size][/tt]
 
Tilbake
Topp