NM 06 MA3 - Irish Stout - Tom-Anders N. Røst & Anders Henriksen

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: JGØ Fine Irish Stout
Øltype: G. Irish stout
Antall poeng i konkurransen: 36,33 av 50
OG: 1058
FG: 1022
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 36,5 IBU
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum:  22 l

Malt & sukker
3000 gram  80,0 %    Lys spraymalt  ? EBC   
400 gram  10,7 %    Roasted barley  ? EBC
350 gram  9,3 %    Sjokolademalt  ? EBC   

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
Spesialmalt mesket under oppkok til ca. 70°C

Humle
35 gram    Northern Brewer    9,8 % alfa  pellets  koketid 60 min
17 gram    Northern Brewer    9,8 % alfa  pellets  koketid 30 min
30 gram    East Kent Goldings  4,9 % alfa  pellets  koketid  5 min

Krydder og andre tilsetninger

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  1084 Irish Ale 125 ml  flytende gjær

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    10 dager ved 22 gr C
Modning/sekundærgjæring  14 dager ved 22 gr C
Lagring                240 dager ved 18 gr C

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 09.06.2005
Tappedato:  03.07.2005

Kommentar: [/size][/tt]
 
Tilbake
Topp