1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 AA2 - Speidel IPA 2010 - Jan Halvor Fjeld

En tråd i 'Lys ale' startet av Webmaster, 28 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Speidel IPA 2010
    Kode: NES 114
    Hovedklasse: 3. Lys ale
    Øltype: 3.E. India pale ale
    Antall poeng i konkurransen: 36 av 50
    OG: 1056
    FG: 1010
    Farve (beregnet): 13 EBC
    Beregnet bitter: 59 IBU, med formel 'Rager'.
    Vørtermengde: 27 l
    Sluttvolum: 23 l

    Malt & sukker
    5100 gram 87,4 % Pale Maris Otter, T. Fawcett  5 EBC
    375 gram  6,4 % Carahell, Weyerman            20 EBC
    325 gram  5,6 % Hvetemalt, T. Fawcet          3 EBC
      35 gram  0,6 % Crystal malt                150 EBC

    Vann
    27 l til innmesking
    5 l til skylling

    Meskeskjema
    10 min 50 °C
    20 min 62 °C
    30 min 67 °C
    20 min 72 °C
    10 min 77 °C
    Kommentar til mesking: Speidel 20 l

    Humle
    12 gram Chinook    Pellet 11,4 %-alfa i mesken
    12 gram Centennial Pellet  8,7 %-alfa 60 min
    8 gram Columbus  Pellet 14,2 %-alfa 45 min
    8 gram Centennial Pellet  8,7 %-alfa 30 min
    12 gram Amarillo  Pellet  9,7 %-alfa 15 min
    12 gram Chinook    Pellet 11,4 %-alfa  5 min
    16 gram Centennial Pellet  8,7 %-alfa  5 min
    75 gram Amarillo  Pellet  9,7 %-alfa  1 min
    60 gram Columbus                      tørrhumle
    30 gram Centennial                    tørrhumle
    30 gram Chinook                      tørrhumle

    Koketid
    Total koketid vørter: 65 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 American Ale Bunnfall 100ml Slurry

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring:  18 dager ved 20 grader
    Modning/sekundærgjæring:  7 dager ved 15 grader

    Kommentar: Tørrhumlet i 7 dager.[/tt]
     

Del denne siden