[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Kveld i skuten
Kode: BBT723
Hovedklasse: 2. Mørk lager
Øltype: 2.E. Schwarzbier
Antall poeng i konkurransen: 33,33 av 50
OG: 1050
FG: 1014
Farve (beregnet): 47 EBC
Beregnet bitter: 32 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 44 l
Sluttvolum: 44 l
Malt & sukker
8540 gram 84.3 % Pilsener, Britisk 4 EBC
940 gram 9.3 % Munich 16 EBC
650 gram 6.4 % Carafa special 2 800 EBC
Vann
30 l til innmesking
30 l til skylling
Meskeskjema
60 min 64 °C
15 min 76 °C
Humle
40 gram Perle Pellet 9.3 %-alfa 60 min
20 gram Perle Pellet 9.3 %-alfa 20 min
30 gram Tetnanger, tetnang Pellet 4.6 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs German bock wlp833 Flytende 2000ml
Kommentar til gjær: starter fra to rør
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 21 dager ved 11 grader
Modning/sekundærgjæring: 21 dager ved 3 grader
Lagring: 180 dager ved 1 grad
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 23.09.2009
Tappedato: 12.11.2009
Navn på brygget: Kveld i skuten
Kode: BBT723
Hovedklasse: 2. Mørk lager
Øltype: 2.E. Schwarzbier
Antall poeng i konkurransen: 33,33 av 50
OG: 1050
FG: 1014
Farve (beregnet): 47 EBC
Beregnet bitter: 32 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 44 l
Sluttvolum: 44 l
Malt & sukker
8540 gram 84.3 % Pilsener, Britisk 4 EBC
940 gram 9.3 % Munich 16 EBC
650 gram 6.4 % Carafa special 2 800 EBC
Vann
30 l til innmesking
30 l til skylling
Meskeskjema
60 min 64 °C
15 min 76 °C
Humle
40 gram Perle Pellet 9.3 %-alfa 60 min
20 gram Perle Pellet 9.3 %-alfa 20 min
30 gram Tetnanger, tetnang Pellet 4.6 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs German bock wlp833 Flytende 2000ml
Kommentar til gjær: starter fra to rør
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 21 dager ved 11 grader
Modning/sekundærgjæring: 21 dager ved 3 grader
Lagring: 180 dager ved 1 grad
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 23.09.2009
Tappedato: 12.11.2009