NM 10 SS2 - #50 - Lars Støre Gullichsen og Jørn Gunnarson Anderssen (Trondheim)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: #50
Kode: BKB002
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.A. Barley wine
Antall poeng i konkurransen: 38,66 av 50
OG: 1.108
FG: 1.030
Farve (beregnet): 54 EBC
Beregnet bitter: 80 IBU, med formel ukjent.
Vørtermengde: 36 l
Sluttvolum:  34 l

Malt & sukker
10000 gram 57  % Maris Otter Pale Malt (Thomas Fawcett)  6 EBC
1000 gram  5,7 % Crystal malt (Thomas Fawcett)          130 EBC
1000 gram  5,7 % Dark crystal malt (Thomas Fawcett)    300 EBC
1000 gram  5,7 % Rugmalt                                  9 EBC
1000 gram  5,7 % Torrified wheat                          3 EBC
2600 gram 14,8 % Extra light spraymalt                    6 EBC
  500 gram  2,8 % Medium spraymalt                        35 EBC

Meskeskjema
120 min 66 °C
15 min 70 °C
Kommentar til mesking: Unødvendig lang mesk, måtte dele opp pga. stor maltmengde

Humle
150 gram Galena  Pellet 10,1 %-alfa 60 min
100 gram Colombus Pellet 12,2 %-alfa  5 min
100 gram Colombus Pellet 12,2 %-alfa  0 min

Koketid
Total koketid vørter: 240 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1272 American Ale Flytende
Kommentar til gjær: Slurry fra IPA

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring:  14 dager ved 20 grader
Lagring:              200 dager ved 10 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 28.07.2009
Tappedato:  28.08.2009

Kommentar: Litt usikker på FG.[/tt]
 
Topp