[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Den Mørke Abbedisse
Kode: sgn 502
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.L. Belgisk brown (abbey) ale
Antall poeng i konkurransen: 31,66 av 50
OG: 1078
FG: 1025
Farve (beregnet): 32 EBC
Beregnet bitter: 23 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 61 l
Sluttvolum: 50 l
Malt & sukker
8000 gram 51,9 % Castle Pilsener 3 EBC
5000 gram 32,4 % Castle Munich 15 EBC
1500 gram 9,7 % Castle Cara 50 EBC
500 gram 3,2 % Castle Coffee 500 EBC
426 gram 2,76 % Karamellisert sukker
Vann
47 l til innmesking
39 l til skylling
Meskeskjema
40 min 63 °C
20 min 69 °C
Humle
65 gram Northern Brewer Pellet 8,5 %-alfa 60 min
35 gram East Kent Golding Pellet 4,8 %-alfa 30 min
Krydder og andre tilsetninger
65 gram Carrageen koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast aktivator 1728 xl Flytende 125 ml
Kommentar til gjær: Startervolum 5 liter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader
Lagring: 166 dager ved 10 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 30.09.2009
Tappedato: 14.10.2009
Navn på brygget: Den Mørke Abbedisse
Kode: sgn 502
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.L. Belgisk brown (abbey) ale
Antall poeng i konkurransen: 31,66 av 50
OG: 1078
FG: 1025
Farve (beregnet): 32 EBC
Beregnet bitter: 23 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 61 l
Sluttvolum: 50 l
Malt & sukker
8000 gram 51,9 % Castle Pilsener 3 EBC
5000 gram 32,4 % Castle Munich 15 EBC
1500 gram 9,7 % Castle Cara 50 EBC
500 gram 3,2 % Castle Coffee 500 EBC
426 gram 2,76 % Karamellisert sukker
Vann
47 l til innmesking
39 l til skylling
Meskeskjema
40 min 63 °C
20 min 69 °C
Humle
65 gram Northern Brewer Pellet 8,5 %-alfa 60 min
35 gram East Kent Golding Pellet 4,8 %-alfa 30 min
Krydder og andre tilsetninger
65 gram Carrageen koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast aktivator 1728 xl Flytende 125 ml
Kommentar til gjær: Startervolum 5 liter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader
Lagring: 166 dager ved 10 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 30.09.2009
Tappedato: 14.10.2009