1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 SSB2 - Den Mørke Abbedisse - Svein T. Svendsen (Kristiansand)

En tråd i 'Sterk spesialøl' startet av Webmaster, 28 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Den Mørke Abbedisse
    Kode: sgn 502
    Hovedklasse: 4. Mørk ale
    Øltype: 4.L. Belgisk brown (abbey) ale
    Antall poeng i konkurransen: 31,66 av 50
    OG: 1078
    FG: 1025
    Farve (beregnet): 32 EBC
    Beregnet bitter: 23 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 61 l
    Sluttvolum:  50 l

    Malt & sukker
    8000 gram 51,9  % Castle Pilsener        3 EBC
    5000 gram 32,4  % Castle Munich        15 EBC
    1500 gram  9,7  % Castle Cara          50 EBC
    500 gram  3,2  % Castle Coffee        500 EBC
    426 gram  2,76 % Karamellisert sukker


    Vann
    47 l til innmesking
    39 l til skylling

    Meskeskjema
    40 min 63 °C
    20 min 69 °C

    Humle
    65 gram Northern Brewer  Pellet 8,5 %-alfa 60 min
    35 gram East Kent Golding Pellet 4,8 %-alfa 30 min

    Krydder og andre tilsetninger
    65 gram Carrageen koketid 10 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 60 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast aktivator 1728 xl Flytende 125 ml
    Kommentar til gjær: Startervolum 5 liter

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring:  14 dager ved 20 grader
    Lagring:              166 dager ved 10 grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 30.09.2009
    Tappedato:  14.10.2009
     

Del denne siden