NM 10 SSB2 - Den Mørke Abbedisse - Svein T. Svendsen (Kristiansand)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Den Mørke Abbedisse
Kode: sgn 502
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.L. Belgisk brown (abbey) ale
Antall poeng i konkurransen: 31,66 av 50
OG: 1078
FG: 1025
Farve (beregnet): 32 EBC
Beregnet bitter: 23 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 61 l
Sluttvolum:  50 l

Malt & sukker
8000 gram 51,9  % Castle Pilsener        3 EBC
5000 gram 32,4  % Castle Munich        15 EBC
1500 gram  9,7  % Castle Cara          50 EBC
500 gram  3,2  % Castle Coffee        500 EBC
426 gram  2,76 % Karamellisert sukker


Vann
47 l til innmesking
39 l til skylling

Meskeskjema
40 min 63 °C
20 min 69 °C

Humle
65 gram Northern Brewer  Pellet 8,5 %-alfa 60 min
35 gram East Kent Golding Pellet 4,8 %-alfa 30 min

Krydder og andre tilsetninger
65 gram Carrageen koketid 10 min

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast aktivator 1728 xl Flytende 125 ml
Kommentar til gjær: Startervolum 5 liter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring:  14 dager ved 20 grader
Lagring:              166 dager ved 10 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 30.09.2009
Tappedato:  14.10.2009
 
Tilbake
Topp