[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Drodleporter I
Hovedklasse: 5. Sterkt Spesialøl
Øltype: 5.X. Annen sterk spesialøl (oaked imperial porter)
OG: 1105
FG: 1030
Beregnet bitter: 72 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 21 l
Malt & sukker
8775 gram pale malt
1128 gram pale chocolate malt
1000 gram Weyermann Carafa II
1000 gram havregryn
627 gram Special B
180 gram druesukker
Meskeskjema
Mesket i tre runder på ca. 63 °C med bruk av glattvann fra en runde som skylevann neste runde.
Humle
60 gram Nelson Sauvin pellets 12.5 %-alfa 90 min
9 gram Nelson Sauvin pellets 12.5 %-alfa 5 min
30 gram Nelson Cascade 4.5 %-alfa 5 min
Øvrige krydde/tilsetninger
40 gram amerikansk medium toast eikespon ca. 14 dager
4 gram MgSO4 i mesk
8 gram NaHCO3 i mesk
3 gram NaCl i mesk
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Safale S-04 tørr
Kommentar til gjær: 2 pakker.
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 3 dager på 18 °C
Gjæring/primærgjæring: 8 dager på 21 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 03.10.2010
Tappedato: 14.10.2010
Kommentar
Gjæret 3 dager på ca. 18 °C
Tilsatte deretter druesukker og økte temperaturen til ca. 21 °C
Tilsatt ny gjær ved flasking.
Navn på brygget: Drodleporter I
Hovedklasse: 5. Sterkt Spesialøl
Øltype: 5.X. Annen sterk spesialøl (oaked imperial porter)
OG: 1105
FG: 1030
Beregnet bitter: 72 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 21 l
Malt & sukker
8775 gram pale malt
1128 gram pale chocolate malt
1000 gram Weyermann Carafa II
1000 gram havregryn
627 gram Special B
180 gram druesukker
Meskeskjema
Mesket i tre runder på ca. 63 °C med bruk av glattvann fra en runde som skylevann neste runde.
Humle
60 gram Nelson Sauvin pellets 12.5 %-alfa 90 min
9 gram Nelson Sauvin pellets 12.5 %-alfa 5 min
30 gram Nelson Cascade 4.5 %-alfa 5 min
Øvrige krydde/tilsetninger
40 gram amerikansk medium toast eikespon ca. 14 dager
4 gram MgSO4 i mesk
8 gram NaHCO3 i mesk
3 gram NaCl i mesk
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Safale S-04 tørr
Kommentar til gjær: 2 pakker.
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 3 dager på 18 °C
Gjæring/primærgjæring: 8 dager på 21 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 03.10.2010
Tappedato: 14.10.2010
Kommentar
Gjæret 3 dager på ca. 18 °C
Tilsatte deretter druesukker og økte temperaturen til ca. 21 °C
Tilsatt ny gjær ved flasking.