1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 11 SS2 - Drodleporter - Gustav Foseid (Olslo)

En tråd i 'Sterk spesialøl' startet av Webmaster, 25 Apr 2011.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Drodleporter I

    Hovedklasse: 5. Sterkt Spesialøl
    Øltype: 5.X. Annen sterk spesialøl (oaked imperial porter)
    OG: 1105
    FG: 1030
    Beregnet bitter: 72 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 25 l
    Sluttvolum:  21 l

    Malt & sukker
    8775 gram pale malt
    1128 gram pale chocolate malt
    1000 gram Weyermann Carafa II
    1000 gram havregryn
    627 gram Special B
    180 gram druesukker

    Meskeskjema
    Mesket i tre runder på ca. 63 °C med bruk av glattvann fra en runde som skylevann neste runde.

    Humle
    60 gram Nelson Sauvin  pellets 12.5 %-alfa 90 min
    9 gram Nelson Sauvin  pellets 12.5 %-alfa  5 min
    30 gram Nelson Cascade          4.5 %-alfa  5 min


    Øvrige krydde/tilsetninger
    40 gram amerikansk medium toast eikespon ca. 14 dager
    4 gram MgSO4  i mesk
    8 gram NaHCO3 i mesk
    3 gram NaCl  i mesk

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Safale S-04 tørr

    Kommentar til gjær: 2 pakker.

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring:    3 dager på 18 °C
    Gjæring/primærgjæring:    8 dager på 21 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 03.10.2010
    Tappedato:  14.10.2010

    Kommentar

    Gjæret 3 dager på ca. 18 °C
    Tilsatte deretter druesukker og økte temperaturen til ca. 21 °C
    Tilsatt ny gjær ved flasking.
     
  2. Vegard Åse

    Vegard Åse
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hammerfest
    Mesket i tre runder på ca. 63 °C med bruk av glattvann fra en runde som skylevann neste runde.

    Glattvann?
    Hva er det?
     
  3. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Styremedlem

    Ukokt vørter.
     

Del denne siden