Det stemmer, det ble endelig brygging. Det er ikke så lett å koordinere 2 Captains som også har mye annet å gjøre. Det er også mye å gjøre på gården disse dager, må prioritere at dyrene kommer på beite. Det er mye gjerde å etterse etter vinteren og jeg må også på jobb. Jeg kan anbefale Teppanyaki i Peking!
Tusen takk til Nøgne Ø. Det var en uforglemmelig dag. Utrolig hyggelige folk og en herlig lunch. Vi finpusset oppskriften, tilpasset den til anlegg og varelager. Jeg brukte litt Muscovadosukker, nå brukte vi bare demererasukker og jeg hadde både Carahell og T Fawcet Caramalt, nå ble det bare Caramalt. Jeg ble forespeilet ca 3000 liter med max maltmengde.
Jeg fikk gleden av å lempe maltsekker til knusingen, men det er jo en vanlig aktivitet for en bonde(å lempe sekker).
Vi (dvs Toa) mesket i 90 minutter på 62 grader, så overførte vi alt til lautertun. Nå har jeg også sett flysparge i praksis. Vørten ble overført til kokekar og vi stoppet ved ønsket OG. Jeg må ha en positiv innvirkning på anlegget for det ble nesten 5000 liter før kok. Jeg hadde sett for meg å spa ut mesken med spade, men det gikk heldigvis automatisk. Godt å se jordbruksutstyr brukt fornuftig! Kornskruer både til mølle og lautertun.
Vi kokte opp og tilsatte 10 kg Columbus i 90 minutter. 3,1 kg i 45 minutter og 4 kg Simcoe i 30. Alt ble overført til Whirlpool og vi dumpet 4kg Centennial og 10 kg Simcoe i karet.
Det skal tørrhumles i 2 omganger. 4 kg hver(=12 kg totalt) Columbus, Centennial og Simcoe. Totalt 12-14 dager. Etter 7-9 dager, 5 dager igjen tilsettes 1 kgx3(=3 kg totalt) av de samme 3 sortene. Totalt 57 kg humle. Og vi fikk hele 4700 liter etter koking! My biggest batch ever!!
Det har gått MYE humle på NØ i det siste. 2 DIPAer, og to vanlige IPAe til gjæring. Jeg fikk smake på den andre DIPAen, Batch #500 fra tanken. Den likte jeg.
Jeg fikk SMS fra Kjetil lørdag. Da hadde den kommet ned til 1015. Det blir vel tapping i begynnelsen av juni. Når og hvor den kommer i salg vet jeg ikke nå.
Det var en stooor opplevelse. Og veldig interessant og lærerikt for en Speidel-brygger å se hvordan det virkelig skal gjøres. Jeg er veldig ydmyk og takknemmelig for at jeg har fått være med på dette. Anbefales!
Jeg er spent på etiketten. Jeg har sett utkastet til Tor Jessen. Det var noe annet enn jeg hadde forestilt meg, men jeg synes den ble bra og understreker dobbeltheten med DIPA/2 Captains.
janh
PS. Kjetil ringte akkurat. Den hadde gjæret ned til 1010, noe som er usedvanlig lavt på NØ.
Han ville vite tørrhumlingsplanen.