NM i Hjemmebrygging 2008

Det er en stund til, men det er greit å være informert. For på lørdag den 5. april 2008 blir det NM i Hjemmebrygging! Det blir samme plass og tid som ifjor: Studentersamfunnet Bislet (Gamle Frydenlund bryggeri, inngang i Pilestredet langs trikkesporet på vei opp mot rundkjøringen på Bislett). Åpent for publikum: 19.00-01.00, med Generalforsamling kl 17.00 - 18.00. Bra om det blir mange på generalforsamlingen også, det er kommet mange nye medlemmer som gjerne vil kunne få bidra med ferske meninger!

NM2008 sponses av Petit Agentur.

Nærmere info vil enda bli utarbeidet av styret og informasjonen vil være tilgjengelig via hjemmesiden til Norbrygg etter hvert.
 
Påmeldingsskjemaet for NM2008 er en modernisert versjon av skjemaet vi tidligere har brukt. Endringen er blitt gjennomført slik at det blir lettere å legge ut vinneroppskriftene på nett, samt at resultatet er bedre lesbar for Webmaster.

Noen opplysninger som tidligere ikke ble spurt:
  • EBC på malten
  • EBC på ølet
  • mengde innmeskings- og skyllevann
  • andel malt i % for lettere å kunne se forholdet mellom de ulike malttypene i et brygg

Ta en titt på det foreløpige påmeldingsskjema og si gjerne hva du synes.
 
Fra nettsiden til Norbrygg:

[tt][size=14pt]Delta i NM i Hjemmebrygging[/size][size=12pt]

Det er ikke lenge til NM2008, Norges eneste riksomspennende konkurranse hvor hjemmebryggere fra hele landet ivrer om å bli norgesmester i hjemmebrygging. Som i tidligere år får man delta i 5 klasser i flaskekonkurransen samt konkurrere om publikums favoritt. De tre brygg som oppnår flest poeng i flaskekonkurransen vil få delta i SKM (Skandinavisk Mesterskap) i Hjemmebrygging den 18.05.2008 i Århus, Danmark! Ifjor var det danskene som stakk av med seieren, kanskje det blir Norge denne gangen?

Så, hvorfor delta i NM i Hjemmebrygging? Er ikke det bare en konkurranse eksklusivt for den ypperste toppen, de semiproffe hjemmebryggere som vet akkurat hvilken humletype som passer til hvilken underklasse, som teller gjærcellene for hånd, som bruker dyrt utstyr og har flere hyllemeter med brygglitteratur i skapet? Glem det! NM i Hjemmebrygging er for álle som brygger øl hjemme, uansett metode, bakgrunn eller forkjærlighet for visse øltyper. Også brygg laget av maltekstrakt og spraymalt er tillatt i konkurransen!

Det vil si at også du kan delta! Har du nettopp startet med hobbyen så kan det knapt tenkes en bedre anledning til å få ølet sitt testet av utdannede ølsmakere (medlemmene i dommerpanelet) eller av en stor og divers mengde besøkere som kan gi brygget ditt mange poeng i publikums favoritt-klassen. I denne konkurransen finnes det ingen tapere, for alle vil få konstruktive tilbakemeldinger om ølet sitt! Dommerne er oftest erfarne hjemmebryggere selv, som vet hvor skoen trykker. Så dersom du deltar i flaskekonkurransen så vil de være behjelpelige med å melde fra om kanskje meskeskjemaet trenger en justering, om det har vært hygieniske avvik, om gjærtypen passet godt, eller om du bør vurdere andre aspekter som kan gjøre ølet ditt enda bedre.

Norbrygg er for tiden i gledelig vekst og det er bra for hobbyen og hjemmebryggersamfunnet at flere slutter seg til og prøver denne spennende hobbyen. Vi oppfordrer derfor såvel våre nye medlemmer som vår erfarne garden til å delta i årets NM i flest mulig klasser. Så har du noe øl stående fra tidligere brygg, hold av 7 flasker (4 til NM og 3 til SKM dersom brygget havner bland de 3 beste) og send dem inn eller lever dem hos anvist person i Norbrygg! Har du ingen øl å levere: BRYGG mens du ennå kan! Med ca 10 uker igjen er det nok tid til å brygge noen herrlige brygg. Hold av noen flasker og tropp gjerne opp med resten av brygget i fat/kasse for å delta i publikums favoritt-klassen ved selve arrangementet. Mer informasjon om hvor mange flasker som må leveres, samt hvem som tar dem imot ved evt personlig oppmøte, konkurranseregler m.m. kommer senere på nettsiden til Norbrygg.

Før vi glemmer det: deltakelse i flaskekonkurransen til NM2008 er GRATIS for medlemmer i Norbrygg! Tidligere kostet deltakelse 50 kroner per brygg for medlemmer og 100 kroner for ikke-medlemmer. Og dersom du deltar i klassen publikums favoritt, hvor du stiller med minst ett (cornelius-)fat eller tilsvarende mengde (18 l) i flasker, får du og én venn/følge gratis adgang.

Er du flittig med data eller pensel, og lager du gjerne etiketter for dine brygg, delta så gjerne i etikettkonkurransen! Man har anledning til å delta med én etikett per brygg man deltar i NM med.

Det er ikke utarbeidet ny forhåndsinformasjon til NM2008 ennå, orienter deg enn så lenge gjerne med hjelp av fjorårets informasjon under 'Konkurranser' i menyen. Lykke til![/size] [/tt]
 
Ifra i dag kan alle som vil være med i NM i hjemmebrygging 2008 (lørdag 5. april 2008 i Studentersamfunnet Bislet, Oslo) melde på bryggene sine! Forhåndsinformasjon, konkurranseregler samt påmeldingsskjema og en liste med definisjoner av øltyper brukt av Norbrygg finner du nå under Konkurranser > NM i hjemmebrygging 2008. Påmeldingsfristen utgår lørdag 22. mars. Lykke til!
 
Det er nå lagt ut en 'event' på Facebook. Inviter gjerne vennene dine dit også!  :brygging:

Klikk her.
 
Fristen for innsendte brygg til NM2008 er satt på lørdag 22. mars (ikke fredag, det var et lite glipp). Dersom du leverer på døren hos Joakim er leveringsfristen fredag den 28. mars, dagen forbedømmingen finner sted.

Vi oppfordrer samtidig alle hjemmebryggere til å delta i klassen 'publikums favoritt'. Det er ølet i denne klassen som bidrar sterkt med å gjøre NM2008 til et vellykket arrangement! Uten PF-brygg ingen øl til publikumere, som vi forventer vil komme i hopetall i år! Så har du meldt på hjemmebrygg uten å huke av for deltakelse i denne klassen, ta kontakt med Espen eller Eduard i styret (se kontaktinfo øverst på siden).
 

Eduard

Norbrygg-medlem
Webmaster skrev:
Påmeldingsskjemaet for NM2008 er en modernisert versjon av skjemaet vi tidligere har brukt. Endringen er blitt gjennomført slik at det blir lettere å legge ut vinneroppskriftene på nett, samt at resultatet er bedre lesbar for Webmaster.

Noen opplysninger som tidligere ikke ble spurt:
  • EBC på malten
  • EBC på ølet
  • mengde innmeskings- og skyllevann
  • andel malt i % for lettere å kunne se forholdet mellom de ulike malttypene i et brygg

Hei! Jeg vil bare takke alle som har meldt på øl i det nye påmeldingsskjemaet.  :amen:

Veldig mange har vært flittige og fylt ut både EBC på brygg og malten, samt regnet ut andelene til de ulike maltsortene som var brukt. Denne gangen tok det så lite som halvannen time å legge inn alle vinneroppskriftene, noe som før gjerne kunne ta flere timer.  :ilike:

Jeg så også at enkelte har vært så uheldig til å ha trykt 'enter'-tasten underveis eller prøvd å klikke 'tilbake' i nettleseren for å skrive ut skjemaet. Dette fungerte riktignok før, men denne gangen ei.  ::)

Ellers så vil jeg etter oppfordring av Joakim (formann i dommerkommitéen) legge om påmeldingsskjemaet litt til neste gang, slik at det blir lett å velge underklasse. Så slipper man å skrive inn underklassen selv, med den faren at det dukker opp en del 'nye' underklasser.

Hvis noen har forslag om hva som ellers kan endres med skjemaet, gjerne si ifra her. Nå er det ihvertfall tidsnok til neste arrangement (Juleølkonkurransen)!  ;D
 

joques

Dommer
Tja, personlig mener jeg at EBC-verdier godt kan få lov til å utgå igjen, da fargebedømning uansett er veldig skjønnsmessig og beregningene er ekstremt omtrentlige uansett. Men det er kanskje bare meg :)
 
Topp