Dere får ha unnskyldt at jeg valgte å bruke engelsk i overskriften, men jeg synes det kommer tydeligere frem i dette tilfellet. Jeg har lest litt i det siste, en påstand om at øl som brygges uten skyllesteget, har en rikere maltsmak. Det vanligste jeg ser når det gjelder No-sparge er å bruke hele pre-boil volumet i mesken, men jeg har også lest om å meske med vanlig mengde vann og så heller tilsette mer vann rett i kokekjel.
Denne artikkelen er interessant når det gjelder dette temaet. Er det noen som har erfaring, tanker, innspill?
No-Sparge Brewing | MoreBeer
Årsaken til at jeg kom til å tenke på dette, var at jeg leste et sted at partiskylling kan gi mer maltsmak sett mot kontinuerlig skylling. Jeg har i alle år brygget med tradisjonell kjøleboks med kobbermanifold, og gikk over til Grainfather for ikke så veldig lenge siden. Før brukte jeg alltid partiskylling, mens Grainfather legger opp til å heve røret og skylle gjennom.
Jeg synes ikke ølene mine er så gode som før. Jeg har lurt på om det kan skyldes endring i prosess, selv om jeg tenker at det like gjerne kan være at jeg brygger samme kvalitet nå som før, men at jeg har blitt mer kritisk med årene.
Derfor er jeg interessert i å vite mer om dette.
Denne artikkelen er interessant når det gjelder dette temaet. Er det noen som har erfaring, tanker, innspill?
No-Sparge Brewing | MoreBeer
Årsaken til at jeg kom til å tenke på dette, var at jeg leste et sted at partiskylling kan gi mer maltsmak sett mot kontinuerlig skylling. Jeg har i alle år brygget med tradisjonell kjøleboks med kobbermanifold, og gikk over til Grainfather for ikke så veldig lenge siden. Før brukte jeg alltid partiskylling, mens Grainfather legger opp til å heve røret og skylle gjennom.
Jeg synes ikke ølene mine er så gode som før. Jeg har lurt på om det kan skyldes endring i prosess, selv om jeg tenker at det like gjerne kan være at jeg brygger samme kvalitet nå som før, men at jeg har blitt mer kritisk med årene.
Derfor er jeg interessert i å vite mer om dette.