Jeg har laget noen batcher og er egentlig godt fornøyd med resultatet, men har noen spørsmål som jeg håper noen her inne vil ta seg tid til å besvare.
1. Etter jeg er ferdig å koke og har fått avkjølt vørteren, er det da greit og bare hella alt rett i gjæringskaret, eller bør jeg bruke hevert slik at jeg ikke får med meg noe av bunnslammet? Jeg har bare dumpet alt i gjæringskaret, men stukket om til nytt kar før flasking.
2. Under gjæring (som foregår rundt 18-20 grader) så virker det som det er veldig aktivitet de første 2-3 dagene, etter 4 dager så måler jeg ølet til å være ferdig utgjæret dvs. jeg har oppnått forventet FG, men jeg har latt det stå i 2 uker, som jeg har lest flere steder at jeg bør gjøre. Men, er det noe poeng å vente? Vil ikke en eventuell lagring forgå like godt på flaska?
1. Etter jeg er ferdig å koke og har fått avkjølt vørteren, er det da greit og bare hella alt rett i gjæringskaret, eller bør jeg bruke hevert slik at jeg ikke får med meg noe av bunnslammet? Jeg har bare dumpet alt i gjæringskaret, men stukket om til nytt kar før flasking.
2. Under gjæring (som foregår rundt 18-20 grader) så virker det som det er veldig aktivitet de første 2-3 dagene, etter 4 dager så måler jeg ølet til å være ferdig utgjæret dvs. jeg har oppnått forventet FG, men jeg har latt det stå i 2 uker, som jeg har lest flere steder at jeg bør gjøre. Men, er det noe poeng å vente? Vil ikke en eventuell lagring forgå like godt på flaska?