Noen spm om Eisbock

Mortenpip

Norbrygg-medlem
sitter å planlegger litt og da dukker det jo opp noen spm.

Når skal man fryse ølet? Gjære til FG, cc, fate og lagering på 0-2 grader en mnd tid. Deretter fryse eller fryser man rett etter cc?

Selve frysingen? Hvor kaldt og hvor lenge?
Kan man bruke kong vinter?

Noe jeg burde gjøre med tanke på FG, ibu, og evt andre ting??
Ønsker å ta ut halve batchen og fryse resten. Vil jo at det skal bli bra både doppelbock og Eisbock.

Ser @Einar Michelsen har brygget Eisbock noen tips??
 
Det står vel mer om dette i tråden nevnt overfor, men kortversjonen er at jeg laget en mer eller mindre ordinær Doppelbock. La meg nederst på "skalaen" mht. FG og IBU.

Lagerte den i fatet en uke på +1 grad, uten annen kullsyre en det som skal til for å få ut oksygen av fatet. Doppelbocken sto flere uker lengre til lagering.

Deretter -5 grader i to uker. Sjekket etter en uke, og da var det ikke frosset nok. Jeg brukte et effektivt/kaldt kjøleskap, mulig dette går raskere i en fryser. Neste gang jeg skal gjøre dette vurderer jeg å bruke en 20 l plastdunk i fryseren, for så å helle Eisbocken rett ut av dunken. (på en eller annen oksideringsvennlig måte)

Det er en link til BYO i den andre tråden. Den anbefales.
 
Tilbake
Topp