Nok en nybegynner

Vibeke

Norbrygg-medlem
Har dette potensiale?

Satte for snart en uke siden, mitt første ølsett, en Brewmart Mexican Style.
Etter å ha lest, lagt til og trukke fra på original oppskrift og tips, endte jeg med 1 kg spraymalt og Safbrew t-58, pluss en dæsj humlepellets (30g)

Men så kommer det jeg i alle fall ikke kan. Har en gjærmåler som også er beregnet for vin. Med fancy blå, røde og gule felt. Ølet startet i det rød feltet, der det skulle, men så er jeg usikker på hvor jeg skal lese av videre. Har gjettet meg fram, og kommet til en alkoholposent på 3,3. Kan det stemme? Noen som kan forklare denne type sukkermåler for meg?

Det stormgjæret i ca et døgn, og står nå i 14-15 grader. Har selvfølgelig smakt, og det er ikke helt feil, men fortsatt en tydelig gjærsmak. Det skal få stå noen dager til før jeg foretar meg mer. Tips mottas. Neste prosjekt er en Coopers IPA
 
Jeg ville kanskje satt øllet ved en temperatur på et par grader varmere (16-18 grader, nå etter stormgjæringa) om mulig. T58 har en anbefalt temperatur (målt i øllet, ikke rommet) på 15-24 grader.

Og la det stå å gjære for seg selv i 1,5-2 uker før du foretar deg noe mer. Mye måling og surring med øllet utsetter det for infeksjonsfare.
 
boken " moderne hjemmebrygging" er veldig bra.

Hvis jeg forstår deg riktig er det et øcsle mål du har, dette måler sukkerinnholdet i vesker, vann er 1000(målet går helt til bunns) jo mer sukker i vesken jo høyere stiger målet.
En grei måte å regne ut alkohol% som jeg har funne i en bok er , hvis man starter med en vørter som måles til 1050 , etter 14 dager viser den 1010. 50 - 10 = 40 * konstanten 0,132 = alkoprosent på 5,28.
 
Tilbake
Topp