Jeg har sett flere tabeller om karbonering av cornelius. Jeg har også lest og lest om "how to do" i drøssevis av artikkler. Men jeg finner ikke en konkret svar på dette med temperaturer under karbonering.
Hvis jeg skal ha feks. 2.7 vol Co2 i ølet. I følge tabellen skal jeg ved 10´C karbonere med 1.4 bar.
Skal da Cornelius fatet stå i denne temperaturen under karbonering?
Eller kan man karbonisere med 1.4bar på 20´C, deretter kjøle ned ølet til 10´C. Vil ølet da etter nedkjøling innehode 2.7 vol Co2.
Spørsmålet er vel egentlig om Co2 innholdet i ølet forandrer seg med lagrings/serverings temperaturen?
Håper noen kan gi meg et godt svar
Hvis jeg skal ha feks. 2.7 vol Co2 i ølet. I følge tabellen skal jeg ved 10´C karbonere med 1.4 bar.
Skal da Cornelius fatet stå i denne temperaturen under karbonering?
Eller kan man karbonisere med 1.4bar på 20´C, deretter kjøle ned ølet til 10´C. Vil ølet da etter nedkjøling innehode 2.7 vol Co2.
Spørsmålet er vel egentlig om Co2 innholdet i ølet forandrer seg med lagrings/serverings temperaturen?
Håper noen kan gi meg et godt svar