Hei,
Jeg har noen spørsmål angående cornelius fat og co2 system.
1) Hvor lenge holder ølet seg på fat, og hva bør trykket på tanken være ved langtids lagring feks. 6-8 mnd?
2) Hor lang modningstid trenger ølet etter tapping på fat, eller når er ølet drikkeklar fra fat, etter gjæring?
3) Har noen erfaringer med tappetårn og co2 regulatorer fra ebay? har du noen å anbefalinger ?
4) Så har jeg et spørsmål om flasking, i oppskrifter står det "gjæring i romtemperatur 14 dager så kaldt" må ølet lagres kjølig etter dette, selv om jeg ikke skal drikke det på 5-6 ukers tid?
Mvh Espen
Jeg har noen spørsmål angående cornelius fat og co2 system.
1) Hvor lenge holder ølet seg på fat, og hva bør trykket på tanken være ved langtids lagring feks. 6-8 mnd?
2) Hor lang modningstid trenger ølet etter tapping på fat, eller når er ølet drikkeklar fra fat, etter gjæring?
3) Har noen erfaringer med tappetårn og co2 regulatorer fra ebay? har du noen å anbefalinger ?
4) Så har jeg et spørsmål om flasking, i oppskrifter står det "gjæring i romtemperatur 14 dager så kaldt" må ølet lagres kjølig etter dette, selv om jeg ikke skal drikke det på 5-6 ukers tid?
Mvh Espen
Sist redigert: