Hei. Skal snart sette i gang mitt andre brygg, og har lyst å brygge en stout eller porter. Men jeg har mange spørsmål. Etter litt forskning her på forumet har jeg komponert denne maltsammensetningen for 12L øl i gjæringskaret:
Pale malt: 2800g (72%)
Crystal malt (160 EBC): 400g (10%)
Havregryn: 300g: 8%
Chocolate malt (1100 EBC): 150g (4%)
Pale chocolate malt (600 EBC): 100g (3%)
Roastet barley (1100 EBC) : 100g 3%
Peated malt: 50g: 1%
OG: 1070, EBC: 91, Vil gjerne ha en ABV på ca 6,5%
Blir dette for mye spesialmalt? Og hvordan bør dette meskes?
Jeg vil ha endel restsødme i ølet, fg på ca 1018, hvilken gjær kan brukes? Helst tørrgjær. Og tilslutt, hvordan burde humleskjemaet se ut?
Blir veldig glad for hjelp
Pale malt: 2800g (72%)
Crystal malt (160 EBC): 400g (10%)
Havregryn: 300g: 8%
Chocolate malt (1100 EBC): 150g (4%)
Pale chocolate malt (600 EBC): 100g (3%)
Roastet barley (1100 EBC) : 100g 3%
Peated malt: 50g: 1%
OG: 1070, EBC: 91, Vil gjerne ha en ABV på ca 6,5%
Blir dette for mye spesialmalt? Og hvordan bør dette meskes?
Jeg vil ha endel restsødme i ølet, fg på ca 1018, hvilken gjær kan brukes? Helst tørrgjær. Og tilslutt, hvordan burde humleskjemaet se ut?
Blir veldig glad for hjelp