Nybegynnerfeil. Trenger tips ang sukkermengde.

Hei. Igår kveld tenkte jeg at det var en fin tid for å flaske et brygg med kölsch som har stått i 14 dager. Syntes alt gikk smertefritt og raskt. Da kom jeg plutselig på at jeg hadde glemt å ha oppi sukker for karbonering :noway: :noway: Så da tenker jeg at jeg åpner flaskene idag og tilsetter sukker i hver flaske. Det er vel ca 3g som skal i hver halvlitersflaske, hvor mye er 3g i en teskje sånn ca?

Går det bra å riste flasken etter tilsats av sukker for å løse det opp eller vil det "oksidere" ølet? Såg på craigtube at han ristet flaskene etter tilsats av carbonationsdrops iallefall, men stusset litt på det etterpå, trodde det var fy fy.
 
Jeg har tilsatt coopers karboneringsdrops og latt flaskene stå stille i 2 uker. Dropsen løses opp og alt av sukker blir omgjort til CO2 og alkohol - ikke noe problem. Ikke rist!
 
Tilbake
Topp