Ollikainen
Norbrygg-medlem
Nokon formeiningar om eit øl laust basert på malt og gjær til tysk kveiteøl, men med litt generøse mengder med rive ingefær og kanskje sitrongras i, ikkje skulle bli godt?
Dersom ein likar ingefær då .. viss du ikkje likar det så er eg antakeleg ikkje ute etter meininga di
Eg har frå før eksperimentert med å ha ca 750g rive ingefær i eit øl med typisk pale ale maltbase og gjæra med us05 der ingefæren blei fordelt på 60 min koketid og 10 min koketid (35 liter volum før kok). Dette blei veldig godt men kunne med fordel hatt litt meir munnfølelse og ingefæren kunne nok hatt nytte av å spelt på lag med ei smaks- og aromahumle som passar godt til den..
Det som var litt interessant med dette forsøket var at til å byrja med så var det ein veldig frisk og god ingefærsmak på ølet, utan at den blei overveldande. Over tid blei ingefærsmaken tona ned til å likna meir det ein kjenner igjen i ingefærøl som ein kjøper på butikken.
Og nei, eg hadde ikkje kalla dette for tysk kveiteøl
Dersom ein likar ingefær då .. viss du ikkje likar det så er eg antakeleg ikkje ute etter meininga di
Eg har frå før eksperimentert med å ha ca 750g rive ingefær i eit øl med typisk pale ale maltbase og gjæra med us05 der ingefæren blei fordelt på 60 min koketid og 10 min koketid (35 liter volum før kok). Dette blei veldig godt men kunne med fordel hatt litt meir munnfølelse og ingefæren kunne nok hatt nytte av å spelt på lag med ei smaks- og aromahumle som passar godt til den..
Det som var litt interessant med dette forsøket var at til å byrja med så var det ein veldig frisk og god ingefærsmak på ølet, utan at den blei overveldande. Over tid blei ingefærsmaken tona ned til å likna meir det ein kjenner igjen i ingefærøl som ein kjøper på butikken.
Og nei, eg hadde ikkje kalla dette for tysk kveiteøl