Nytt og spennende prosjekt Gjesdal Bryggeri.

Håper dette går bra!
Men økonomien skjønte jeg meg ikke på tidligere og heller ikke nå. Skal jeg kjøre fra Sandnes for å kjøpe noe på outlet ønsker jeg også å ta med bilen hjem. Dersom Ålgårdbanen åpner er det kanskje en mulighet. Å bruke deres estimater på besøkstall for å estimere eget besøk/omsetning høres jo helt søkt ut. Dersom dette stemmer tror jeg jeg skal gjøre det samme ved Kvadrat, de hadde 4 000 000 besøkende i fjor, og tar man med alle som jobber i Forusområdet kunne jeg jo estimert med en fortjeneste så høy at banken ikke hadde plass til alle pengene mine....
Ønsker dere mye lykke til og håper ikke min profeti slår gjennom.
Skal du kjøre fra Sandnes til Ålgård for å besøke både Outlet og Gjesdal Bryggeri, så trenger du bare kjæreste med lappen :) :) :) Mens hun handler - du koser deg med godt øl. Alt kan ordne seg for snille guttar!
 
Kan være en fordel å være edru om du slipper dama løs på shopping:)

Neida. Så lenge det ikke er ditt kort hun bruker og du husker minst tre fraser, for det blir minst tre nye plagg.

1. Jøss. Wow, den var fin!
2. Den likte jeg!
3. Å! Den tror jeg du kler veldig godt!

Mer enn tre fraser er for viderekomne. Skill level: expert.
 
Sist redigert:

msevland

Fylkesstyre Oslo
Sentralstyre
Jeg liker folk med høye ambisjoner, men nå har kommunen bedt dere realisere disse. Det kan bli vanskelig.
Lykke til
 

Svein Arild

Norbrygg-medlem
Neida. Så lenge det ikke er ditt kort hun bruker og du husker minst tre fraser, for det blir minst tre nye plagg.

1. Jøss. Wow, den var fin!
2. Den likte jeg!
3. Å! Den tror jeg du kler veldig godt!

Mer enn tre fraser er for viderekomne. Skill level: expert.
ser poenget ditt, men funker dette eller er det bare noe du har hørt?
 
ser poenget ditt, men funker dette eller er det bare noe du har hørt?

Var da et alvorlig svar på et litt tulleinnlegg :)

Men tar spørsmålet ditt seriøst så svarer likedan. Alle damer liker å få komplimenter, og er du i et parforhold så er engasjement for din partner alfa og omega. Og sykt mye gratispoeng. Men du må klare å følge opp f.eks ett år senere hvis hun spør om du husker det ene antrekket hun kjøpte der og da.
 
Hadde dere lansert dette for 2-3 år siden så hadde jeg tenkt: Umulig. Gjesdalbuen er ikke klar for noe slikt, det ville automatisk blitt et nytt Vertshuset, med tilhørende slåsskamper i helgene. Og så har du de lokale personlighetene som ville lage pub like ved Figgjoelva i Smiå... Selvsagt uten en krone av egne midler spyttet inn.

Men konseptet er helt annerledes her og jeg tror det kunne hatt noe for seg, det finnes også et annet publikum på Ålgård, og stedet er i rivende utvikling. Jeg håper dere får det til. Det ville løftet stedet og ville passet perfekt inn i lokalene til Lokstallen. Håper dere får det til. Kulturinnslag hadde vært flott. Blir gjerne med som deleier og tar en sjanse på at dette kan bli en hit. Ingen trodde på Byrkjedalstunet heller da det ble etablert, de fikk ikke lån i banken engang, og klarte å gjøre suksess.

Alternativene er kjedelige. Lura Turistheim - konseptet har vel sett sine beste dager og publikum er begrenset, den eldre garde som liker slik mat. Sushi? Mulig at det er mange som liker dette i Gjesdal, men jeg tror det er litt motemat, som i løpet av noen år kan bli erstattet av noe annet.
 

Svein Arild

Norbrygg-medlem
Var da et alvorlig svar på et litt tulleinnlegg :)

Men tar spørsmålet ditt seriøst så svarer likedan. Alle damer liker å få komplimenter, og er du i et parforhold så er engasjement for din partner alfa og omega. Og sykt mye gratispoeng. Men du må klare å følge opp f.eks ett år senere hvis hun spør om du husker det ene antrekket hun kjøpte der og da.
Fantastisk!
Nå var jo også mitt svar ment litt tullete, noe som forøvrig kan misforstås:)
min tilnærming derimot har heller vært å slippe henne ut alene, da slipper jeg å huske ting senere samt jeg får fred til å gjøre viktigere ting som å tørrhumle og sette startere:)
 

gle1

Norbrygg-medlem
Sett bort ifra bryggeriet, så er en finere restaurant som serverer tradisjonell mat, noe Ålgård sårt trenger. At det blir bryggeri i tillegg er jo en herlig bonus. Men kommunen er jo ikke kjent for å være glad i alkoholservering.

Håper dere får det til!
 
Sett bort ifra bryggeriet, så er en finere restaurant som serverer tradisjonell mat, noe Ålgård sårt trenger. At det blir bryggeri i tillegg er jo en herlig bonus. Men kommunen er jo ikke kjent for å være glad i alkoholservering.

Håper dere får det til!
Tusen takk!
Kommunen har bestemt seg at det blir alkoholservering der uansett! Derfor her står vi akkurat på samme linje med de andre. Kjøttkaker, svinekoteletter og komler serveres på minst to-tre plasser i Gjesdal kommune. Selvfølgelig det kan gjøre "Gjesdal Bryggeri" også, men det er mye bedre å servere noe som alle andre ikke har på menyen. Vi ser for oss mer som Bierhalle opplegg i Tyskland med gode hjemmelagt svine-øl-pølser; grillet griseknokler; + en del tradisjonell mat osv. Poeng at vi ikke lost mot mat konseptet: bare komler eller bare sushi. Vi kan lett å få inn for enn eller annen periode alt som folk vil.
Og ikkje minst 5-6 forskjellig øl sorter! Alt er nybrygget, fra tanker rett på kraner :) :) :)
 
Hadde dere lansert dette for 2-3 år siden så hadde jeg tenkt: Umulig. Gjesdalbuen er ikke klar for noe slikt, det ville automatisk blitt et nytt Vertshuset, med tilhørende slåsskamper i helgene. Og så har du de lokale personlighetene som ville lage pub like ved Figgjoelva i Smiå... Selvsagt uten en krone av egne midler spyttet inn.

Men konseptet er helt annerledes her og jeg tror det kunne hatt noe for seg, det finnes også et annet publikum på Ålgård, og stedet er i rivende utvikling. Jeg håper dere får det til. Det ville løftet stedet og ville passet perfekt inn i lokalene til Lokstallen. Håper dere får det til. Kulturinnslag hadde vært flott. Blir gjerne med som deleier og tar en sjanse på at dette kan bli en hit. Ingen trodde på Byrkjedalstunet heller da det ble etablert, de fikk ikke lån i banken engang, og klarte å gjøre suksess.

Alternativene er kjedelige. Lura Turistheim - konseptet har vel sett sine beste dager og publikum er begrenset, den eldre garde som liker slik mat. Sushi? Mulig at det er mange som liker dette i Gjesdal, men jeg tror det er litt motemat, som i løpet av noen år kan bli erstattet av noe annet.

Tusen takk!
Alle kan vare med på det!
Du blir deleier!
Opplegget er 50% av overskudd går tilbake til investorene og de andre 50% går tilbake til drift/reinvest/likviditet.
 

gle1

Norbrygg-medlem
Tusen takk!
Kommunen har bestemt seg at det blir alkoholservering der uansett! Derfor her står vi akkurat på samme linje med de andre. Kjøttkaker, svinekoteletter og komler serveres på minst to-tre plasser i Gjesdal kommune. Selvfølgelig det kan gjøre "Gjesdal Bryggeri" også, men det er mye bedre å servere noe som alle andre ikke har på menyen. Vi ser for oss mer som Bierhalle opplegg i Tyskland med gode hjemmelagt svine-øl-pølser; grillet griseknokler; + en del tradisjonell mat osv. Poeng at vi ikke lost mot mat konseptet: bare komler eller bare sushi. Vi kan lett å få inn for enn eller annen periode alt som folk vil.
Og ikkje minst 5-6 forskjellig øl sorter! Alt er nybrygget, fra tanker rett på kraner :) :) :)
Jeg tror en blanding av menyen til Big Horn/Egon/Værtshuset/Bierhalle er noe Ålgård trenger. Jeg tror dere må satse på å argumentere at Ålgård trenger en finere restaurant med en slik meny. Man reiser ikke til Lura Turistheim, Sushirestaurant, Værtshuset eller Lonestar for å spise en finere middag. På dagtid kan dere servere en lunsj meny til besøkende på Outleten og Kongeparken.
 
Jeg tror en blanding av menyen til Big Horn/Egon/Værtshuset/Bierhalle er noe Ålgård trenger. Jeg tror dere må satse på å argumentere at Ålgård trenger en finere restaurant med en slik meny. Man reiser ikke til Lura Turistheim, Sushirestaurant, Værtshuset eller Lonestar for å spise en finere middag. På dagtid kan dere servere en lunsj meny til besøkende på Outleten og Kongeparken.
Absolutt riktig!!! Sånn skal det være!!!
 

TorfinnS

Norbrygg-medlem
Holder ikke bare med argumentasjon og vyer. Man må ha økonomiske muskler til å gjennomføre et slikt prosjekt. Noe også kommunen krever. Det er alt for mange i denne bransjen som blir døgnfluer fordi det rett og slett ikke er økonomi i det. Det å drive serveringssted i Norge er ikke spesielt lønnsomt. Det vet nok alle som har prøvd.
 
Holder ikke bare med argumentasjon og vyer. Man må ha økonomiske muskler til å gjennomføre et slikt prosjekt. Noe også kommunen krever. Det er alt for mange i denne bransjen som blir døgnfluer fordi det rett og slett ikke er økonomi i det. Det å drive serveringssted i Norge er ikke spesielt lønnsomt. Det vet nok alle som har prøvd.
Å drive vanlig serveringssted i Norge er ikke spesielt lønnsomt, men ikke med eget bryggeri anlegg! Vi er ikke de første i verden. Sånne type øl restauranter (med eget bryggeri) meget lønnsomt og populært i USA, Tyskland, Polen, Tsjekkia t.om. Sverige! Hvorfor skal det bli annerledes i Norge? :) Vi har plass med masse besøkende, vi har konsept som tiltrekker folk, vi har mulighet å minimisere kostnadene på øl som skal produseres for egen bruk (istedet for å kjøpe det hos grossister og selge med bare få kroner i gevinst). Alt ligger til rette her.
 

hanskr

Norbrygg-medlem
vi har mulighet å minimisere kostnadene på øl som skal produseres for egen bruk (istedet for å kjøpe det hos grossister og selge med bare få kroner i gevinst). Alt ligger til rette her.

Jeg spør kun fordi jeg er oppriktig nysgjerrig; Hvordan er kalkylene på kostnad ved brygging av eget øl (råvarer, lønn til brygger, avgifter, pluss kost til lokale, strøm mm, pluss avskriving av bryggeutstyr osv) kontra innkjøp av øl fra grossist?


HansKr
 
Jeg spør kun fordi jeg er oppriktig nysgjerrig; Hvordan er kalkylene på kostnad ved brygging av eget øl (råvarer, lønn til brygger, avgifter, pluss kost til lokale, strøm mm, pluss avskriving av bryggeutstyr osv) kontra innkjøp av øl fra grossist?


HansKr
Meget positive så lenge du har tilstrømming av folk.
 
Topp