Oberst Rodes jubileumsdessert - Maltkjegler med humlemarmelade og maltkrem

Tor.

Norbrygg-medlem
I anledning dagens 200-årsjubileum for Stormannsmøtet på Eidsvoll presenteres:
Oberst Rodes jubileumsdessert - Maltkjegler med humlemarmelade og maltkrem

Maltkjegler:
35 g usaltet smør
55 g sukker
25 g DME
35 g hvetemalt (finmalt)
1 eggehvite

Pisk smør og sukker hvitt. Rør inn malt, DME og eggehviten.

Legg en spiseskje av røra på silikon bakeunderlag eller evt bakepapir. Smør ut så tynt som mulig til ca 20 cm i diameter. Ikke stek mer enn én av gangen!

Stekes på 200 grader i 5-8 minutter til kaka er mørk gylden og litt brun i kantene. Løsnes forsiktig fra underlaget med en tynn stekespade i stål og rulles til kjegleform. Dette kan være litt plundrete. Sett kaka inn i ovnen litt hvis den stivner før du har fått det til.

Humlemarmelade, se: http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,18308.msg180538.html#msg180538 (Det går an å lage mindre porsjon).

Maltkrem:
100 g kremfløte
10 g DME
Piskes til krem.

Legg lagvis med maltkrem og humlemarmelade i maltkjegla.

Serveres med en søtlig øl, her med et testbrygg med FG 1070:
 

Vedlegg

  • 20140216_205202.jpg
    20140216_205202.jpg
    1,5 MB · Sett: 97
Tilbake
Topp