Hei!
Har satt mitt aller første øl. Det er et ferdigsett - en lys pilsner-type, og skal gjæres +/- 7 dager før flasking.
Det virker som om gjæringsprosessen nærmer seg slutten, da gjærlåsen nå er tilnærmet stabil og har sluttet å slippe ut luft fra dunken.
Målte SG i dag (etter beste evne), og den ligger på ca 1014-1015. I følge pakningsveslegget skal SGen ligge noe lavere ved flasking - men er jeg relativt trygg når gjæringen har stoppet opp? Har hatt god temperaturkontroll gjennom hele prosessen, og det har ligget stabilt på 19,0-19,5 grader.
Når det nå kan se ut til at gjæringen har stoppet - kan jeg da flaske med god samvittighet i morgen dersom jeg leser av tilsvarende SG som i dag? Og er det noen fallgruver med tanke på hygrometeret og bruk/avlesninger..?
Fotnote: Hva er konkret forskjell på FG, OG og SG?
Har satt mitt aller første øl. Det er et ferdigsett - en lys pilsner-type, og skal gjæres +/- 7 dager før flasking.
Det virker som om gjæringsprosessen nærmer seg slutten, da gjærlåsen nå er tilnærmet stabil og har sluttet å slippe ut luft fra dunken.
Målte SG i dag (etter beste evne), og den ligger på ca 1014-1015. I følge pakningsveslegget skal SGen ligge noe lavere ved flasking - men er jeg relativt trygg når gjæringen har stoppet opp? Har hatt god temperaturkontroll gjennom hele prosessen, og det har ligget stabilt på 19,0-19,5 grader.
Når det nå kan se ut til at gjæringen har stoppet - kan jeg da flaske med god samvittighet i morgen dersom jeg leser av tilsvarende SG som i dag? Og er det noen fallgruver med tanke på hygrometeret og bruk/avlesninger..?
Fotnote: Hva er konkret forskjell på FG, OG og SG?