Øke temperaturen?

Trond.A

Norbrygg-medlem
Hei alle sammen.
Nå har min første lager, brygget på Muntons ekstra lys ekstrakt stått til gjæring i kjelleren i 12 dager.
OG var 1045 og er nå nede i 1023.
Det jeg har lagt merke til er at tempen i dunken som var ganske så stabil på 8.5 til 9 har falt til 7,3 - 7.5.
Ville det vært en god ide å flytte dunken til en bod som holder rundt 11 grader?
:jaha:
 
Gjør ikke noe om tempen detter litt, la den stå en uke til, øk så tempen til 17-18 grader for å bli kvitt diacylrester.
 
Jon S skrev:
Gjør ikke noe om tempen detter litt, la den stå en uke til, øk så tempen til 17-18 grader for å bli kvitt diacylrester.
Hvor lenge skal jeg la den stå ved 18 grader før jeg tapper på flaske?
 
Trond.A skrev:
Jon S skrev:
Gjør ikke noe om tempen detter litt, la den stå en uke til, øk så tempen til 17-18 grader for å bli kvitt diacylrester.
Hvor lenge skal jeg la den stå ved 18 grader før jeg tapper på flaske?

Jeg pleier å la det stå i 2 dager før jeg tapper.
 
Takk for den, da blir det tapping på søndag!! :ilike:
Fin måte å tilbringe "helligdagen" på.  >:D
 
Tilbake
Topp