Brygget en imperial IPA, som jeg syntes smakte meget bra direkte fra dunken den dagen jeg hadde det på flasker.
Etter et par uker viste deg seg at brygget var betydelig oksydert.
Jeg hadde betydelige mengder humleblomst som tørrhumle og hadde dette direkte i gjæringskaret uten bruk av humlepose. Da jeg tappet vørteren over i ny dunk for å blande i sukker og tappe på flasker hadde jeg store problemer med heverten. Humleblomsten tettet heverten som medførte en svært turbulent strømning med masse bobler gjennom heverten. Måtte "restarte" pumpeheverten flere ganger for å overføre det ferdige øllet til den nye dunken. Jeg hadde også tatt med bryderiet med å "purge" dunken med CO2 for å redusere faren for oksyderinge.
Så til spørsmålet: Er det noen andre som har oppleved det samme, og kan bekrefte teorien om at turbulent strømning gjennom hevet kan føre til oksydering av øl?
Etter et par uker viste deg seg at brygget var betydelig oksydert.
Jeg hadde betydelige mengder humleblomst som tørrhumle og hadde dette direkte i gjæringskaret uten bruk av humlepose. Da jeg tappet vørteren over i ny dunk for å blande i sukker og tappe på flasker hadde jeg store problemer med heverten. Humleblomsten tettet heverten som medførte en svært turbulent strømning med masse bobler gjennom heverten. Måtte "restarte" pumpeheverten flere ganger for å overføre det ferdige øllet til den nye dunken. Jeg hadde også tatt med bryderiet med å "purge" dunken med CO2 for å redusere faren for oksyderinge.
Så til spørsmålet: Er det noen andre som har oppleved det samme, og kan bekrefte teorien om at turbulent strømning gjennom hevet kan føre til oksydering av øl?