SindreW
Fylkesleder
Det er klart. Men, det høres ut som han vet hvordan oksidering smaker.
Min påstand er at "Teorien om at turbulent strømning gjennom hevet kan føre til oksydering av øl." Egentlig bør snus på hodet: "Turbulent strømning gjennom hevert er et tegn på at det kommer luft inn"
Det har jeg faktisk erfaring med også, men det var lekkasje i en overgang mellom hevert og slange.
Ølet den gangen var en weiss med forholdsvis mye surmalt, en slags tung Berliner Weisse. Jeg smakte ingen forskjell på de flaskene som fikk luft i slangen. Men, merka de og tok de først. Ølen var uansett så sur at usmaken hadde sikkert blitt maskert.
Min påstand er at "Teorien om at turbulent strømning gjennom hevet kan føre til oksydering av øl." Egentlig bør snus på hodet: "Turbulent strømning gjennom hevert er et tegn på at det kommer luft inn"
Det har jeg faktisk erfaring med også, men det var lekkasje i en overgang mellom hevert og slange.
Ølet den gangen var en weiss med forholdsvis mye surmalt, en slags tung Berliner Weisse. Jeg smakte ingen forskjell på de flaskene som fikk luft i slangen. Men, merka de og tok de først. Ølen var uansett så sur at usmaken hadde sikkert blitt maskert.