Hei!
Hva er siste nytt om oksygen? Jeg søkte litt rundt på forumet, men fant ikke noe definitivt.
Ordentlig flaske som kan fylles, ser ut til å være det beste og dyreste alternativet. Prisen blir vel fort 3000 i investering for flaske og regulator.
Bryggesjappene selger engangsflasker og regulator og man er i gang for under 1000-lappen. Men så er det noen som sier at disse flaskene lekker? Stemmer det?
Ellers:
Jeg skal lage pils (uten oksygen denne gangen). ca 90 liter i en gjæringstank.
Vi kjøler ned vørteren til ca 17 grader. Rister den i 30-liters bøtter, flytter den til 120-liters tanken som står i kjøleskap, og kjøler vørteren til 8 grader før vi pitcher gjær. Er den luften vi ristet inn ved 17 grader ute av vørteren igjen når den har stått over natten til kjøling? Jeg får ikke ristet den på nytt i 120-liters tanken, for den er for stor og sitter nesten fast i kjøleskapet.
Tldr: Forsvinner oksygen fra vørteren når man venter med å pitche gjær?
Hva er siste nytt om oksygen? Jeg søkte litt rundt på forumet, men fant ikke noe definitivt.
Ordentlig flaske som kan fylles, ser ut til å være det beste og dyreste alternativet. Prisen blir vel fort 3000 i investering for flaske og regulator.
Bryggesjappene selger engangsflasker og regulator og man er i gang for under 1000-lappen. Men så er det noen som sier at disse flaskene lekker? Stemmer det?
Ellers:
Jeg skal lage pils (uten oksygen denne gangen). ca 90 liter i en gjæringstank.
Vi kjøler ned vørteren til ca 17 grader. Rister den i 30-liters bøtter, flytter den til 120-liters tanken som står i kjøleskap, og kjøler vørteren til 8 grader før vi pitcher gjær. Er den luften vi ristet inn ved 17 grader ute av vørteren igjen når den har stått over natten til kjøling? Jeg får ikke ristet den på nytt i 120-liters tanken, for den er for stor og sitter nesten fast i kjøleskapet.
Tldr: Forsvinner oksygen fra vørteren når man venter med å pitche gjær?