1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Om øl i mediene

En tråd i 'Øltyper og øl generelt' startet av gstein, 1 Jul 2014.

 1. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Artig tanke. Og på en måte en "enkel og obvious" tanke, hvis den stemmer. Hadde vært interessant å hørt hvordan/hvorfor de kom frem til at de skulle gå ned til 0.33. Er det ikke en NØ-representant som frekventerer her inne?
   
 2. loebrygg

  loebrygg
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  De er jo ikke alene om å ha gjort det, men det bryter liksom med det kompromissløse
   
 3. kEidesen

  kEidesen
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Stavanger
  Redusere sortimentet, er det en god ide? Norges beste bryggeri gjør vel det motsatte og kommer med nyheter oftere enn de fleste.
  Jeg håper norske konsumenter(sic) gjør som amerikanerne og øker fra 4,5% til over 12% markedsandel fra mikrobryggeri.
   
 4. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Prisen er nok veldig utslagsgivende for hvor mye øl man stapper i handlevognen på en butikk. De som vil ha øl, fordi de vil ha øl som er noe ekstra går gjerne på polet. Det er jo priskonkurranse der og, men jeg tenker at pengene sitter kanskje litt løsere i en faghandel, hvor kunden er ute for å kjøpe øl, enn i en butikk hvor kunden kanskje bare skal ha en eller to for å kose seg ved siden av de vanlige innkjøpene.

  Dette er min tanke, men på en måte så kan det kanskje ikke være usannsynlig at de ville prise seg lavere, med da mindre volum pr kjøpt enhet som et resultat av dette, for å konkurrere mot 0.5L-pilsneren, prismessig? Så fra at en kunde tenker at "den halvliteren var dyr", så priset de seg lavere, men da tenker kunden kanskje "den lille flaska der var dyr, får mer øl pr krone hvis jeg kjøper en halvliter". Uansett så har de en høyere kostpris pr liter øl de lager enn f.eks Ringnes, Så jeg tenker at det kanskje er lettere å selge en halvliter, enn omtrent 1,5x 0,33, for da må kunden kjøpe to flasker. Og da ryker volumet. Jeg bare drodler, hadde vært interessant hvis vedkommendre fra NØ kunne kommet med noe info om hvorfor de gikk over.
   
  Botnen, Kalvatn og loebrygg liker dette.
 5. Marius K.

  Marius K.
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Jeg må si at jeg liker mye bedre konseptet 0,33 vs. 0,5. Stort sett har jeg ikke behov for å drikke en halvliter, og liker at det nå, spesielt på polet, er kommet mye mer 0,33 boks/flasker sammenlignet med tidligere.
   
  GuHa liker dette.
 6. Botnen

  Botnen
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Var ikke nicket @Kjempetorsken eller noe sant?
   
 7. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Enig. Men siden vi her i heimen er to som drikker øl, og siden vi stort sett liker det samme - bortsett fra surøl:p - så har jeg gått over til tappe en del på 0,5 og 0,75. Å dele en 0,33 er litt ...nja, man kjenner seg litt snytt:).
   
  loebrygg liker dette.
 8. Marius K.

  Marius K.
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Når det kommer til deling, er jeg helt enig. Fruen er ikke glad i øl, slik at de flaskene jeg har på kjøl i 0,75 formatet blir ofte stående nokså lenge. I hvert fall om innholdet er av den sterke sorten. Skal man nyte en øl uten delingsaspektet er jeg stor tilhenger av 0,33 :D
   
  Finn Berger liker dette.
 9. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

 10. erikraude

  erikraude
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Den har jeg ikke sett. Takk!
   
 11. Skjelstad

  Skjelstad
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Fredrikstad
 12. msevland

  msevland
  Expand Collapse
  Fylkesstyre Oslo
  Sentralstyre

  Vannjustering med Bru’n Water
   
  Ekornskurken liker dette.
 13. Skjelstad

  Skjelstad
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Fredrikstad
  msevland og Jørgen O liker dette.
 14. Skjelstad

  Skjelstad
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Fredrikstad
 15. Kjempetorsken

  Kjempetorsken
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Oslo
  Stemmer!
  Vi registrerte synkende salg og synkende volumer over tid, og tilbakemeldingene vi fikk fra Horeca, Vinmonopolet og (ikke minst!) eksportmarkedet var at 0,33 var et bedre format. Eksportmarkedet var spesielt interessert i dette, da de fikk en lavere prislapp pr flaske. Alle undersøkelser vi gjorde viste at vi kunne selge flere enheter av 0,33 enn av 0,5. Feilen vi gjorde var at vi ikke tok nok hensyn til sluttkundenes synspunkter på dette.
  Det viste seg nemlig fort at vi fikk massiv kritikk for å ha forlatt de ikoniske halvlitersflaskene til fordel for "standard"-flaskene på 0,33 L. Enda raskere registrerte vi at kundene fremdeles bare kjøpte én flaske av gangen, så volumet sank som et blysøkke de første månedene. I nesten hele 2018 ventet vi på at dette skulle snu, men tvert i mot tapte vi markedsandeler på alle fronter. Mye av dette har selvfølgelig sammenheng med at det nå finnes over 200 bryggerier i Norge, og at disse produserer 3 ganger så mye øl som nordmenn drikker. Noen må da tape, og vi hadde allerede satt oss selv i en skikkelig knipe ved å redusere emballasjestørrelsen over hele linja. På høsten i fjor fant vi ut at det ikke var noen vei tilbake. Rettere sagt; det var bare én vei tilbake, og den gikk tilbake til 0,5-flasker og bokser.

  Fra februar 2019 var 0,5 L-flasker tilbake på Vinmonopolet og 0,5-boksene var tilbake i dagligvarehyllene. Vi produserer fremdeles 0,33 L-flasker til eksportmarkedet, men det går uansett mest keykegs til eksport. Så får tiden vise om vi har gjort det riktige valget denne gangen.

  Lesson learned: hør på kundene dine!

  Tom Young
  Markedssjef, Nøgne Ø
   
  Brede, GuHa, Nils1 og 12 andre liker dette.
 16. Oberstbräu

  Oberstbräu
  Expand Collapse
  Fylkesstyre

  perolavsen liker dette.
 17. Jackal.no

  Jackal.no
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Kvam
  Hannaas og Mc. liker dette.
 18. Jo-Helge

  Jo-Helge
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Må vere Slogen han har smakt. Deira smakt fjøs før i alle tilfelle. (Ikkje kveik )


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
  Brede, Jørgen O og loebrygg liker dette.

Del denne siden