Pedersen
Norbrygg-medlem
Hallois.
Tenkte jeg skulle fleske til med en surøl, må jo prøves dette også, men trenger innspill på fremgangsmåte og oppskrift da det er den første, kjipt å bruke over året på ett øl som ikke hadde noe potensial fra begynnelsen.
Tenkte et enkelt maltskjema med 60/40 pils og hvete til 1050-1055 OG,har noe gammel NB humle liggende som har vært dårlig innpakket og hatt varierende temp, halvere alfa syre og til ca 5IBU.
Primergjæring med en pose Safale 05 i to uker, stikke om til betterbottle og smikke oppi ett rør med WLP Belgian Sour Mix, la den stå i ca 6 måneder og tilsette 250-300g pr/l med kirsebær og la den stå på bæra i 6+ måneder.
Høres dette greit ut hos dere som har erfaring med surøl?
Har lest flere plasser at man ikke trenger å stikke om etter primærgjæring med ale gjær og bare tilsette bakterier rett før gjæring er avsluttet og la den stå på gjærkaka året ut, er det like greit å stikke om før bakteriene slippes fri?
Hører eik med i slike øl?
Tenkte jeg skulle fleske til med en surøl, må jo prøves dette også, men trenger innspill på fremgangsmåte og oppskrift da det er den første, kjipt å bruke over året på ett øl som ikke hadde noe potensial fra begynnelsen.
Tenkte et enkelt maltskjema med 60/40 pils og hvete til 1050-1055 OG,har noe gammel NB humle liggende som har vært dårlig innpakket og hatt varierende temp, halvere alfa syre og til ca 5IBU.
Primergjæring med en pose Safale 05 i to uker, stikke om til betterbottle og smikke oppi ett rør med WLP Belgian Sour Mix, la den stå i ca 6 måneder og tilsette 250-300g pr/l med kirsebær og la den stå på bæra i 6+ måneder.
Høres dette greit ut hos dere som har erfaring med surøl?
Har lest flere plasser at man ikke trenger å stikke om etter primærgjæring med ale gjær og bare tilsette bakterier rett før gjæring er avsluttet og la den stå på gjærkaka året ut, er det like greit å stikke om før bakteriene slippes fri?
Hører eik med i slike øl?