Hei !
Jeg er også en fersking ( 2. brygg står og gjærer nå, og tror dette er min første post på forumet
)
Jeg ville kjørt på med de ingrediensene du har ! (og plussa på mer ekstrakt og et sett på den bestillinga.)
-Forutsatt at du har noe å desinfisere med (klorin funker visst - se :
http://norbrygg.no/index.php/slik-brygger-man/artikler/44-ekstraktbrygging -bare husk å skylle med masse kaldt vann)
For jeg tipper du er veldig ivrig på å komme igang
Tror du blir glad i ølen din, selv om den kanskje blir ørlite søt av malt/litt lite bitter. Eneste måten å finne ut på er å prøve, evt. finne noen som har gjort nøyaktig det samme.
Om det kommer humle i posten etter at du har satt ølet, kan du tørrhumle med den. (Bare putt pellets rett i gjæringskaret etter stormgjæringa, trengs ikke å kokes og grøten vil bunnfelle.)
Gjæra som følger med Coopers Lager-settet er faktisk også en ale-gjær. Coopers er også et bryggeri, og det sies de har ålreit gjær til ølsett å være.
Du kan bruke den, og ha windsor-gjæra i reserve for denne gang (oppbevar gjær i kjøleskap.)
Jeg kjøpte en lekespade i plast som var lang nok til å røre ned i bunnen av gjæringskaret - for å blande "sirupen" som er i boksene litt bedre ut. (uten det vil OG-avlesning bli feil)
Med de to boksene + 500g sukker vil du nok få minst 5% alkohol. Sukkeret må kokes, jeg har ikke kokt flytende ekstrakt. (Men skylte boksåpneren godt under varmeste vannet fra springen.)
La det gjerne gjære i tre uker, men går nok bra med to også. For å få en peikepinn på alkoholstyrken kan du justere sukkermengden her :
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...sort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
Jeg har brukt coopersbokser på begge bryggene mine, en bitter med spraymalt og tørrhumling, og en ganske egenkomponert amber ale (som jeg er veldig spent på om får for mye maltsødme.)
Bittern ble i gjæringskaret i over 5 uker,siden jeg ikke hadde tid til flasking -men virker som det gikk bra !
Halvparten er drukket opp allerede
Det kan være du får noe ut av å lese kommentarfeltene her, jeg har skrevet noe som ligner logg (som jeg skal oppdatere snart)
Bitter (sett) : http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=English%20bitter%201&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
Amber (ekstrakt) :
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercal...sort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
Ikke bli forvirra av motstridende råd, det er flere måter å gjøre det på