1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Oppgradering av BB30

En tråd i 'Beer Brew' startet av mlindboe, 23 Apr 2013.

  1. Fredda

    Fredda
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Sorry, åpnet bare de to første linkene. Jeg har samme PID som link nr2 og tilsvarende sensor som den øverste linken.
    Jeg kjenner ikke til den siste PID'en, men hvis du sjekker dokumentasjonen og den støtter pt-100 så vil det fungere.

    Setos PID'en er det dog mange her inne som bruker og jeg har ikke sett noen klage på den. Og det merkelige med disse hong kong bedriftene er at pakken bare er taksert til halve prisen når den dumper ned i postkassa ;)
     
  2. steingrd

    steingrd
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ok, kjøper den dyreste da, og betaler momsen hvis jeg må :)

    Nok en gang, takk for hjelpen! Det kommer nok flere spørsmål når alt er dumpa ned i postkassa...
     
  3. erinder

    erinder
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Etter å ha gått litt lei av manuell mesking, tenkte jeg å forsøke meg på denne løsningen som du skisserer her (med pantrypumpe fra Biltema). Men hvordan går jeg fram for å få strøm på den - altså få koplet den til en vanlig stikkontakt? Da trenger jeg vel en omformer av noe slag? Finnes det på Biltema?
     
  4. Mikael PI

    Mikael PI
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    vill anbefalle å läsa diskussionen kring pentrypump från Biltema noga innan du bestämmer dig för en sådan lösning, som sagt är inte denna avsedd för ölbrygging. 
     
  5. erinder

    erinder
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Har lest diskusjonen både her og i andre tråder, og velger å ta sjansen, om en kan si det...
     
  6. Kim O.J.

    Kim O.J.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Snarøya
  7. mlindboe

    mlindboe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vinterbro
    DU kobler bare på en vanlig 12 eller 9 volts  volts adapter
     
  8. mlindboe

    mlindboe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vinterbro
  9. Kim O.J.

    Kim O.J.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Snarøya
  10. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
  11. Kim O.J.

    Kim O.J.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Snarøya
    Takk. Utifra bildene dine, så funker ikke dt jeg tenkte. Krana og gjennomføringen er jo i et stykke. Får kopiere løsningen deres  ;D
     
  12. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Kopier i vei, det var jo halve poenget med å legge ut den bloggposten! :)
     
  13. LHansen

    LHansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Skedsmokorset
    Hei. Hvilken effektivitet har du fått på oppsettet dit?
     
  14. Baardl

    Baardl
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tjøme
    Hei alle,

    Er relativt fersk innen ølbrygging. Har en BB30 som jeg har modifisert i flere omganger, men har vel nå endt opp med et oppsett som funker brukbart. Legger ved noen bilder av oppsettet. Det er en pumpe som er beregnet på soloppvarming, og hurtigkoblinger samt silikonslanger fra Morebrew. Resten er stort sett koblinger og rør fra Biltema i glødd kobber. Treverket er malt hvitt etter at bildene er tatt....Har bare brygget en gang etter siste modifikasjon. Fungerte brukbart, men trenger en slange til å skylle igjennom røra med etter bryggingen er ferdig. Jeg har kjøpt Beersmith, men får liksom ikke til en profil som gjør at tallene stemmer, så det må jeg se mer på. Skal kle inn tanken med et liggeunderlag i tillegg for å få jevnere temp. Det neste blir vel å lage en PID styring av elementet i stedet for manuell temperaturstyring.
     

    Vedlagte filer:

    Knut-Olav liker dette.
  15. Ole Christian

    Ole Christian
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Horten
    Kult oppsett. Kan du legge ut handleliste fra Morebrew og Biltema?
     
  16. Firefighterkristian

    Firefighterkristian
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har børstet støv av de gamle rørleggerkunnskapene mine, og lagde meg en fordeler i kobber, som jeg loddet sammen, og boret 1 mm hull på undersiden slik at mesken fordeles relativt jevnt over malten.

    Prøvde den med bare vann, og det så meget bra ut. Nå gjenstår det bare og prøve den i ett brygg. Er spent på om de 1 mm hullene ikke er for små til at små malt partikler tetter igjen hullene. (har den nye pumpa til BB30, og der fulgte det med en sil man kobler til, så håper at den tar vekk det meste av partikler)

    Om det ikke funker noe bra, så var dette noe jeg hadde liggende av rørdeler, så det kostet meg ikke mange kronene og fikse  ;D
     

    Vedlagte filer:

    • bilde.JPG
      bilde.JPG
      Filstørrelse:
      438,6 KB
      Visninger:
      846
  17. kortulf

    kortulf
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem


    Ser konge ut! Jeg har ikke pumpe (enda) så har hittil helt over fra kjele. Det blir veldig voldsomt, men har en salatsil i metall jeg skal bruke neste gang: Det må da bli ca samme effekten. MEN: Det vil vel fort føre til oksygenering? I såfall får jeg nøye meg til å kun benytte den ved skylling med varmt vann etter silkaret er heist.
     
  18. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ville satt på en T og kjørt noe av vørteren på utsiden av maltrøret. Jeg fikk mye bedre temp kontroll da.  Oksygenering er ikke noen fare før etter at gjæring er i gang.

    --
     
  19. kortulf

    kortulf
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Håhåhå. Det gjør jo en del ting ganske mye enklere og raskere.
     
  20. Firefighterkristian

    Firefighterkristian
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kunne forsåvidt ha gjort det, men da ødelegger jeg vel hele poenget med den lukka firkanten. Mister trykket inni for at mesken skal fordeles jevnt!? Kan jo prøve å kappe ut plass til ett t-stykke, men tror jeg først vil prøve en bryggerunde som den er nå og se på resultatet  :)
    Før den nye pumpa kom, har jeg ikke kjørt vørter på utsiden av maltrøret i det hele tatt. Har bare tappet ut og helt over mesken på innsiden av maltrøret.. Er ikke poenget med tempen at den skal være på innsiden av maltrøret, der hvor malten er?!!? Har hatt riktig temperatur i malten ved å gjøre på denne måten.
    Men såklart, det er jo lettere med en pumpe. Slipper å tappe manuelt!

    Skal teste ved neste brygg og forske litt til! :)  ;D takk for innspill!
     

Del denne siden