Oppskrift Nøgne Ø Imperial Stout

Brygget denne på mandag. 19 liter til gjæring, OG 1090. Gjærstarter som anbefalt av Mr Malty. Ren oksygen. Tirsdag kveld tok gjæren av. Gris overalt. Var ikke nok med 1/3 headspace nei. Neste gang blir det foamcontrol

Sendt fra min HTC One
 
Hold meg oppdatert på hvordan det går med denne
Hvilken oppskrift brukte du?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Eller tid og tolmidighet
Er vel omtrent et år siden jeg brygget den nå og har vel godt og vel over halve batchen igjen
Den er nå helt topp og passe karbonert ;)
 
Noen som har fått FG til rundt 1010 på denne? Er ikke så glad i for søtt øl... Dog er jeg veldig glad i Imperial stout fra Nøgne Ø... :)
 
Ja det var jo et stykke unna ønsket FG... Hvilke alternativ sitter vi igjen med da, Belle Saison er kanskje ikke nok.
Hva med enzymer i gjæringstanken,villgjær eller Brett. Vil det gi ønsket resultat eller må det bakterier til også?

Vil en så lav FG ha noe å si for balansen i ølet, må det i tillegg justeres for IBU?
Vil smaksprofilen endres?

Edit: Kan det ha noe med mesketemperatur å gjøre?
 
Sist redigert:
Forstår ikke hvorfor du vil ha FG under 1.020 på en Imperial Stout? det vil gi et ubalansert øl
og du sier jo at du liker NØ Imp Stout
 
meske maltekstrakt, har det noe for seg?
Da tror jeg heller jeg vil meske malten lavt og bruke litt brunt sukker, syntes det er godt i RIS
 
Hvordan går det, har du prøvd deg på denne ennå?

Har gjort noen små forandringer i henhold til tilbakemeldingene fra NØ lenger opp i tråden

Nøgne Ø Imperial Stout Style: Imperial Stout Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 24 liters
Boil Volume: 20 liters
OG: 1091
BG: 1109
FG:
Alcohol: 9 % by vol.
Colour: 112 EBC (Black)
Bitterness: 81 IBU
BU/GU: 0.89
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 5300 g
Wheat Malt 3 EBC 1000 g
Flaked Oats 4 EBC 1000 g
Munich Malt 20 EBC 20 EBC 1000 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 800 g
Chocolate Malt 800 EBC 300 g
Black Malt 1400 EBC 1400 EBC 300 g
Roasted Barley 1100 EBC 300 g

Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Columbus 16% alpha 75 g 90 minutes
Crystal 5% alpha 50 g 15 minutes
Columbus 16% alpha 50 g 1 minutes
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale


Sent from my iPhone using Tapatalk

Rookiespørsmål:
Interessert i brygge denne, men volum i denne sammenheng er før kok? og boilvolume etter kok?
 
Volumet er 24 liter og kokevolumet er avhengig av ditt system og fordamping
OG skal forresten være 1.096
 
Tilbake
Topp