Hipp hipp!
Da er Trøndersk Bryggerlaug herved "stiftet", en åpen og løs sammensetning av hjemmebryggere i trøndelagsregionen.
Vi ønsker å møtes jevnlig for å samle interesserte fra hjemmebryggermiljøet for faglig utbytte og utveksling av erfaringer i tiden fremover.
Nybegynnere som nerder i området er velkomne til å delta på og/eller sette i gang aktiviteter og diskusjoner enten i regi av oss eller andre.
Tilstede på møtet på Trondheim Mikrobryggeri 28.04.2011:
Pål, Shea-Arne, Bjarte, Anders, Arne Martin, Veronica, Fredrik, Beate, Håvard, Kristian, Knut André, Ingrid og Lars.
Foreløpig kalender:
4.mai (fant det litt tilfeldig nå, påmeldingsfrist i morgen!): Maltøltreff med Morten Granås og Roger Løe
19.mai: Smaking av hverandres øl, med tema lys ale
Forslag: Ta med 2-3 flasker av det eller de brygg du ønsker å smake sammen med andre, bryggeskjema med oppskrift og prosess er lurt,
og kommersielle eksempler på liknende øl kan også anbefales. Ta med 2dl plastglass.
(Kristian og Knut André tar ansvar for å finne egnet lokale, på Stundentersamfundet, bydelshus eller privat. Sjekk økonomi)
Juni: Lars er i dialog med EC Dahls om å få til et tilpasset opplegg for oss som hjemmebryggere, gratis. Sikter mot en dato i første halvdel av juni.
28.-30.juli: Trøndersk Matfestival: Selv om prosjektet "Søke gammelt, skape nytt" nå avsluttes, videreføres fokuset på lokalbrygget øl gjennom smaksverksted og konkurranse for de lokale småskalabryggeriene. I tillegg er det stemning for å gjenta fjorårets suksess med Norbryggstand, så vi vil gjerne ha med hjemmebryggere til å stå på stand disse dagene og brygge øl. I fjor brygget vi 2 brygg parallelt hver dag (Speidel + kjølebag), og fortsetter gjerne i samme tralt i år! Trenger da 3-4 hver dag til å betjene standen for brygging og svare på spørsmål fra interesserte besøkende. Anbefales!
Ønsker fra de fremmøtte:
- Jevnlige treff for smaking på hverandres øl, og innspill/foredrag på hvordan man kan bli bedre på å vurdere eget og andres øl
- Turer til håndverksbryggeri i nær- og fjernområdet (Klostergården Gårdsbryggeri, Inderøy Gårdsbryggeri, Jämtlandsbryggeriet, Flåm, Espedal Fjellstue..)
- Faglige temasamlinger, enten kun ved bruk av egne ressurser og utveksling av erfaringer, eller eksterne foredragsholdere
- Mesking og mesketeknikker
- Renhold og desinfeksjon (Innlegg fra Ingrid - Biotekniker?) Hva gjør ulike baser, syrer og oksiderende væsker, hvordan forholde seg til ulike materialer..?
- Gjærhøsting, gjærhåndtering
- Lokal humledyrking og humlehøsting (Innlegg fra Beate - gartner?). Sette opp tur til Selbu og/eller andre steder hvor det kan høstes relativt store mengder lokal humle.
- Være med på malting og/eller brygging av maltøl
- Vurdere å spleise på felles utstyr etterhvert (oksygenmenter, alkometer)
Vi bestemte oss for å spleise på eventuelle utgifter fra gang til gang, selv jeg iallefall anbefale www.deltager.no, som ble brukt i flere varianter i forhold til NM 2011.
Ellers prøver vi også å kjøre relativt enkle gjennomførbare samlinger til å begynne med, så kan vi heller utvide og avansere etterhvert.
Vi kjører løs struktur (uten fast styre og ansvarshavende), og vil se hvordan dette fungerer
Lars sjekker opp muligheten for moderert mailingliste gjennom Norbrygg, da vi ønsker å kunne nå relativt kjapt ut til alle bryggeinteresserte i regionen for å varsle om hva som skjer, og eventuelt be om bistand ved ulike arrangement som f.eks Trøndersk Matfestival (Trondheim) og Juleølkonkurransen (Klostergården, Tautra, 19.november)
De som ønsker å stå på denne mailingliste, kan sende meg mail på organmorgan <kanelbolle> gmail.com.
Tar ellers gjerne imot innspill underveis, og herved har vi fått åpnet vår eget underforum på Norbrygg, hvor alt relevant kan postes.
Hurra og velkommen! :brygging:
Edit: Oppstaren ble gjort på bakgrunn av denne tråden: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,5875.0.html
Da er Trøndersk Bryggerlaug herved "stiftet", en åpen og løs sammensetning av hjemmebryggere i trøndelagsregionen.
Vi ønsker å møtes jevnlig for å samle interesserte fra hjemmebryggermiljøet for faglig utbytte og utveksling av erfaringer i tiden fremover.
Nybegynnere som nerder i området er velkomne til å delta på og/eller sette i gang aktiviteter og diskusjoner enten i regi av oss eller andre.
Tilstede på møtet på Trondheim Mikrobryggeri 28.04.2011:
Pål, Shea-Arne, Bjarte, Anders, Arne Martin, Veronica, Fredrik, Beate, Håvard, Kristian, Knut André, Ingrid og Lars.
Foreløpig kalender:
4.mai (fant det litt tilfeldig nå, påmeldingsfrist i morgen!): Maltøltreff med Morten Granås og Roger Løe
19.mai: Smaking av hverandres øl, med tema lys ale
Forslag: Ta med 2-3 flasker av det eller de brygg du ønsker å smake sammen med andre, bryggeskjema med oppskrift og prosess er lurt,
og kommersielle eksempler på liknende øl kan også anbefales. Ta med 2dl plastglass.
(Kristian og Knut André tar ansvar for å finne egnet lokale, på Stundentersamfundet, bydelshus eller privat. Sjekk økonomi)
Juni: Lars er i dialog med EC Dahls om å få til et tilpasset opplegg for oss som hjemmebryggere, gratis. Sikter mot en dato i første halvdel av juni.
28.-30.juli: Trøndersk Matfestival: Selv om prosjektet "Søke gammelt, skape nytt" nå avsluttes, videreføres fokuset på lokalbrygget øl gjennom smaksverksted og konkurranse for de lokale småskalabryggeriene. I tillegg er det stemning for å gjenta fjorårets suksess med Norbryggstand, så vi vil gjerne ha med hjemmebryggere til å stå på stand disse dagene og brygge øl. I fjor brygget vi 2 brygg parallelt hver dag (Speidel + kjølebag), og fortsetter gjerne i samme tralt i år! Trenger da 3-4 hver dag til å betjene standen for brygging og svare på spørsmål fra interesserte besøkende. Anbefales!
Ønsker fra de fremmøtte:
- Jevnlige treff for smaking på hverandres øl, og innspill/foredrag på hvordan man kan bli bedre på å vurdere eget og andres øl
- Turer til håndverksbryggeri i nær- og fjernområdet (Klostergården Gårdsbryggeri, Inderøy Gårdsbryggeri, Jämtlandsbryggeriet, Flåm, Espedal Fjellstue..)
- Faglige temasamlinger, enten kun ved bruk av egne ressurser og utveksling av erfaringer, eller eksterne foredragsholdere
- Mesking og mesketeknikker
- Renhold og desinfeksjon (Innlegg fra Ingrid - Biotekniker?) Hva gjør ulike baser, syrer og oksiderende væsker, hvordan forholde seg til ulike materialer..?
- Gjærhøsting, gjærhåndtering
- Lokal humledyrking og humlehøsting (Innlegg fra Beate - gartner?). Sette opp tur til Selbu og/eller andre steder hvor det kan høstes relativt store mengder lokal humle.
- Være med på malting og/eller brygging av maltøl
- Vurdere å spleise på felles utstyr etterhvert (oksygenmenter, alkometer)
Vi bestemte oss for å spleise på eventuelle utgifter fra gang til gang, selv jeg iallefall anbefale www.deltager.no, som ble brukt i flere varianter i forhold til NM 2011.
Ellers prøver vi også å kjøre relativt enkle gjennomførbare samlinger til å begynne med, så kan vi heller utvide og avansere etterhvert.
Vi kjører løs struktur (uten fast styre og ansvarshavende), og vil se hvordan dette fungerer
Lars sjekker opp muligheten for moderert mailingliste gjennom Norbrygg, da vi ønsker å kunne nå relativt kjapt ut til alle bryggeinteresserte i regionen for å varsle om hva som skjer, og eventuelt be om bistand ved ulike arrangement som f.eks Trøndersk Matfestival (Trondheim) og Juleølkonkurransen (Klostergården, Tautra, 19.november)
De som ønsker å stå på denne mailingliste, kan sende meg mail på organmorgan <kanelbolle> gmail.com.
Tar ellers gjerne imot innspill underveis, og herved har vi fått åpnet vår eget underforum på Norbrygg, hvor alt relevant kan postes.
Hurra og velkommen! :brygging:
Edit: Oppstaren ble gjort på bakgrunn av denne tråden: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,5875.0.html