Oud Bruin

Duckboot

Norbrygg-medlem
Jeg har stygge planer om å lage meg en 30L batch med dette.
Det jeg lurer på da, er om jeg kan tappe 15L om 1 år, for deretter brygge en 15L batch, primærgjære den, og deretter fylle den opp i de 15 resterende literene? Hvis det kan funke, må jeg tilsette ny Brett, eller vil det være nok tilstede for å fyre i gang?

Eller må jeg da separat la 15L stå i 1 år, for deretter blande det med de 2 år gamle 15 literene. Og så tappe av 15L, og brygge ny 15L batch som skal stå separat i 1 år?
 
Ah - Den første metoden altså. Ta ut halvparten, og etterfyll med ny vørter.

Hmmm. Tror jeg nesten må prøve. Bare så dumt at det tar ca 2 år før man finner ut om det er vellykket.
 
Det er kjedelig å vente 2 år før man finner ut resultatet av noe, løsningen er jo bare å brygge surøl (på forskjellige måter) innimellom og notere datoer. Tiden går uansett om du har 2 eller 20 kar som står i kjelleren og støver ned :)

Om 4 uker husker du knapt at det står der :p
 
Smakte en kul greie her på torsdag. Sur Drule fra Halden Mikrobryggeri - Det var en Brown Ale som var dumpet Rosiner i. Det funket forbausende bra.
 
Tilbake
Topp