Hei,
Tjuvsmakte på brygget nå, og det ser veldig bra ut! Tappet på fat 3 dager siden, og hurtigkarbonert. Fermenteringen gikk greit, men måtte la det gå lengre fordi gjæringen stoppet opp underveis. Den kom i gang igjen etter omstikking, så tørrhumlingen ble satt i gang seinere enn beregnet. Totalt 10 dager gjæring pluss 7 dager med tørrhumling.
Resepten (20 L):
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)
1,00 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC)
0,30 kg Carared (39,4 EBC)
25,00 g Brewer's Gold [5,90 %] - Boil 60,0 min Hop 4 16,7 IBUs
6,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 5 -
20,00 g Strisslespalt [3,00 %] - Boil 5,0 min Hop 6 1,4 IBUs
30,00 g Strisslespalt [3,00 %] - Aroma Steep 15,0 min Hop 7 0,0 IBUs
20,00 g Strisslespalt [3,00 %] - Dry Hop 7,0 Days
totalt 18 IBU
Mesket 60 min v 67-68 C, 10 min mash out v 75 C
OG 1.062
FG 1.013, ABV 6,2 %
Gjæret ved ca 20 C.
Jeg brukte renkultur gjær fra en flaske Page 24, fra enkeltkoloni på petriskål og oppformert til 160 mrd celler i 1 L vørter i ristekultur med luft.
Går ut fra at det skal gå fint med en eller annen belgisk gjærtype som kan gi samme aromabilde.
Karakteren er fin - svært lett søtlig maltpreg, men likevel friskt, og gode sitrusaromaer (appelsin?) fra gjæra samt svakt blomster fra aromahumla. Ennå bittelitt "heimebrygg-duft", men jeg regner med denne forsvinner etter et par ukers lagring. Artig at det for en gangs skyld ble masse bittesmå kullsyrebobler - de gir fint skum. Ellers har jeg vært plaget med store bobler og lite skum i tidligere versjoner