Flygel skrev:
er vel omtrent der jeg endte og ... står klar i dunken til putring nå
noe lavere OG enn forventet, men med alt nytt utstyr på en og samme dag så må det jo litt justeringer til
kverner med en corona - tenker jeg skal justere den litt finere nestegang.. Kanskje vaske ut litt lengre.
nytt forsøk i morgen
Lykke til igjen. Det som jeg har gjort, med suksess, er å fukte malten før jeg kjører den igjennom mølla, det gir meg et vesentlig bedre resultat mtp. utbytte,
jeg kan mose malten ved en mindre åpning på mølla, og det gir meg da mer hele skall, enn uten at jeg fukter malten. Fordelen er at det gir bedre gjennomstrømning
igjennom maltsengen. Kommer aldri til å endre på det opplegget. Har ikke hørt om noen som gjør det med Corona-møller, men ser ikke bort fra at det kan være
noe å hente med den møllen også, bruker selv en Monster Mill med 3 valser.
Videre, da jeg brygget første gangen med Speidel, kjørte jeg std. oppsett og lot det stå till. Endte på ca 75% utbytte. Nå stopper jeg prosessen noen ganger, og
bruker et lettere berømt kosteskaft for å røre i malten. Måten Speidel sirkulerer på gjør jo at maltsengen pakker seg i toppen, og det er lurt å få løst opp i dette
noen ganger.
Jeg skriver mine oppskrifter lik ca 54 liter, utbytte lik 85%, og ender opp med ca 48-50 liter i gjæringskaret, litt avhengig av hva jeg brygger.