1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Pastry Stout?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av JEG, 20 Des 2018.

  1. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Det er jo sånn Berliner Weisse SKAL drikkes.
    Så det er ikke noe å gjemme seg bort for.
    Det er jo tradisjon i høyeste grad, noe man ikke kan si om pastry stout.

    Men pastry stout er OK, så lenge vi ikke begynner å snakke om milkshake IPA. Fysj!

    Hilsen grumpy old man i byen ;)
     
    #21 LarsUlv, 21 Des 2018
    Sist redigert: 21 Des 2018
  2. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Jeg leste Stephen Kings 11/22/63 for en tid tilbake og der er det så mye snakk om Root Beer at jeg fikk lyst til å prøve å lage det. Og da på originale ingredienser som f.eks. sassafras, sarsaparilla, lakrisrot, kanel, ingefær, bjørkebark etc.

    Noen som har prøvd det?
     
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kelnerne ser gjerne litt rart på meg når jeg bestiller en sånn en, i alle fall. Lett hoderysten, vantro blikk, et nesten umerkelig tut-tut. Og så ler de litt borte ved disken.
     
    erikraude og LarsUlv liker dette.
  4. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bare smakt kommersiell utgave. Det var en forunderlig smak... Kommer ikke til å sette alt inn på å venne meg til den.
     
    Amarillo liker dette.
  5. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Topic. Hvor mye laktose. Hva gir kokos?
     
    JEG og Løver liker dette.
  6. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mellom 5-10% er vel innafor. Jeg ville holdt med på rundt 5%. Det blir nok av andre ting som gir kompleksitet i dette ølet.
     
  7. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Kunne vært gøy å kjøre en splitt på Birger Eriksen her.
     
    JEG og Løver liker dette.
  8. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    I am intrigued.
     
  9. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
  10. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    OK, har begynt å tukle ned en oppskrift. Mottar gjerne kommentarer:
    70 % Pale
    8 % Havre
    6 % Laktose
    4 % Lys sjokomalt
    4 % Mørk sjokomalt
    4 % Crystal 150 EBC
    4 % Røstet bygg
    Meske på 68'C-ish.

    WLP 007 bør vel funke greit.

    ABV: 10 %
    Original Gravity: 1.116
    Final Gravity: 1.041
    IBU (Tinseth): 18
    Color: 147 EBC

    Sjokonibs og vanilje og sånt etter annet er fastsatt.

    Innspill?
     
    Mats Ø. liker dette.
  11. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Søtsaker Litt høy FG? Går laktosen i koken eller i gjæringspannet?
     
  12. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vaniljestang eller ekstrakt? Hvordan vil du tilsette det?
     
  13. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Tenkte stang, men ikke bestemt meg om dette enda. Leser meg opp når maltbasen er satt.

    Blir fort høy FG med såpass laktose og høy ABV, men er nok litt i overkant dette, ja. Laktosen går nok i slutten av koken, ut fra hva jeg har lest så langt.

    Har sett på den. Virket spennende. Ser det er langt mindre sjokomalt der. Må se om jeg er på bærtur....
     
    #34 JEG, 22 Des 2018
    Sist redigert: 22 Des 2018
  14. Daggis

    Daggis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Hadde ikke BYO en sak om slike øl for litt siden? Kan sjekke når jeg kommer hjem igjen. Håper du ikke skal brygge første uka.
     
  15. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
  16. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Samlet noen linker i første post.

    Noen ting jeg føler har blitt klart etter litt lesing:
    -
    Har digital tilgang, og dersom det er denne artikkelen: https://byo.com/article/pastry-beers/ så er alle oppskriftene der på 5-6 % abv. Selv er jeg vant med 10-11 på pastry jeg har synes godt om.

    Har god tid :). Må jo også skaffe ingredienser og sånt.
     
    Mats Ø. liker dette.
  17. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg har ikke lest de. Så bare blader hos bryggselv og tenkte det var interessant.
     
  18. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Den så ikke dum ut til å brygge videre på. Jeg antar at man kan bumpe de prosentene med laktose til ca 15%, og så tilsette "pastries"

    Men, såvidt jeg har sett har ingen nevnt Omnipollo sin Pecan Mud Cake i tråden? Den er helt sjuk i hue spesiell. Jeg har mailet litt med de, og de virker åpne, så å sende en mail til de med spørsmål om oppskrift på dette ølet tror jeg vil resulere i et positivt resultat.

    Ellers så vil jeg anta at Jet Black Heart-gristen til BrewDog vil være et ypperlig utgangspunkt.
     

Del denne siden