Brygget en pils hos en kompis;
23 liter
5 kg pilsner malt 3,9 EBC
0,25 kg munich malt 25 EBC
12 g summit 60 min
24 g summit 15 min
30 g summit 2 min
en gjær som het noe san fransico greier (hadde ikke den vi egentlig skulle ha)
gjæret på 12 grader i 3 uker, skulle gjære på 13-14 grader i 2 uker etter instruks, men det gikk ikke da vi ikke hadde noe sted som var den temp ;-)
OG var 1051 (som det skulle)
Beregnet FG skulle være 1012
Men da vi hadde tappet på fat og flasket kom vi på at vi skulle jo målt FG. Så vi tok den siste skvetten av øl som var igjen, med en god del gjær, og da målte vi 1024.
Vet at vi skulle gjort dette FØR vi tappet, men noen "tappe-pils" og en hockeykamp fikk oss til å glemme dette....
Er vi fucked?
Får kompisen min skapet fullt av glasskår og ølskum?
23 liter
5 kg pilsner malt 3,9 EBC
0,25 kg munich malt 25 EBC
12 g summit 60 min
24 g summit 15 min
30 g summit 2 min
en gjær som het noe san fransico greier (hadde ikke den vi egentlig skulle ha)
gjæret på 12 grader i 3 uker, skulle gjære på 13-14 grader i 2 uker etter instruks, men det gikk ikke da vi ikke hadde noe sted som var den temp ;-)
OG var 1051 (som det skulle)
Beregnet FG skulle være 1012
Men da vi hadde tappet på fat og flasket kom vi på at vi skulle jo målt FG. Så vi tok den siste skvetten av øl som var igjen, med en god del gjær, og da målte vi 1024.
Vet at vi skulle gjort dette FØR vi tappet, men noen "tappe-pils" og en hockeykamp fikk oss til å glemme dette....
Er vi fucked?
Får kompisen min skapet fullt av glasskår og ølskum?